Polițiștii de la Rutieră vor fi obligați să stea cu radarul la vedere și să folosească doar mașini inscripționate. Ei vor fi obligați să poarte uniforme cu înscrisuri și însemne distinctive.

Contestarea contravențiilor se va face doar pe baza datelor obținut cu ajutorul radarului, și nu „la ochi”, cum se mai întâmplă, sau în funcție de vitezometrul mașinii de poliție. 

Citește și: Șofer- urmărit de polițiști cu focuri de armă

Amenzi de 3.000 de lei pentru șoferi

Anul 2023 vine cu schimbări și în privința legilor auto.   Înainte de această modificare, aceste lucruri erau legale, astfel că toți conducătorii auto din România trebuie să știe în ce situații riscă această amendă.

Citește și:  De ce să alegi anvelopele all season? TOP 4 motive care te vor convinge

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Există un nou tip de amenzi pentru situații care până acum erau legale. Codul Rutier se va schimba, din nou, în luna martie 2023, iar cei care nu se conformează regulilor, riscă amenzi de 3.000 lei.

Noua modificare a Codului Rutier impune amenzi de 3.000 lei dacă șoferii nu își preschimbă permisul de conducere, talonul autoturismului sau nu își radiază mașina, chiar dacă o dețin în mod legal. Sancțiunile pentru aceste fapte vor fi aplicate de polițiștii de la Regimul permiselor de conducere și înmatricularea vehiculelor, începând cu data de 2 martie 2023.

Citește și: VIDEO |Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Anei Morodan după ce a fost prinsă băută și drogată la volan: „Sper să ajungă cât mai repede și la lada de gunoi a istoriei, împreună cu mentorul ei, cel care a făcut-o celebră!”

Amenzi uriașe se vor da și șoferilor două permise de conducere în același timp. Este vorba despre persoanele care au un permis emis în România, iar un alt carnet de conducere emis într-o altă țară. Această schimbare a intrat în vigoare din data de 31 ianuarie 2023.

Citește și: Razie a polițiștilor rutieri cu noile BMW-uri achiziționate de Poliția Română. Un șofer a intrat cu mașina în gardul Palatului Parlamentului

Modificarea OG 11/2023 le dă polițiștilor de la serviciile publice comunitare regim permise de conducere și înmatricularea vehiculelor abilitatea de a aplica sancțiuni cuprinse între 580 de lei și 3.000 lei. De asemenea, autoritățile care emit certificate de înmatriculare și permise de conducere, vor putea să elibereze și acte doveditoare ale acestora.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si