Directorul Poliției Locale Sighetu Marmației, Florin Ciobanu, cel care a găsit-o pe Sara Melinda, face noi mărturii cu privire la ziua în care a cunoscut-o atât pe tânără, cât și pe bărbatul de 34 de ani, Laurențiu Rus, în casa căruia se afla.

Polițistul a primit o informație „aproape incredibilă”, de la un vecin de-ai principalului suspect, pe care a mers să o verifice chiar el, îmbrăcat în civil, și cu speranța în suflet că o va găsi pe Melinda teafără și nevătămată. 

Omul legii a povestit că a găsit-o pe minoră în casa acestui bărbat, care era insalubră, tânăra stând pe o canapea și fiind vizibil speriată.

Marți, Laurențiu rus a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru săvârșirea unui act sexual cu un minor în formă continuată.

Sara Melinda

Laurențiu Rus a fost arestat preventiv, marți.

[Sursa foto: arhivă]

O „informație aproape incredibilă” l-a condus pe polițist până la Melinda

Polițistul a mărturisit pentru news.ro  cum a reușit să ajungă la minora de 13 ani care a dispărut în urmă cu mai multe zile de acasă, voluntar. „Înarmat” cu hainele de civil, omul legii a mers să verifice o informație primită de la o sursă pe care nu a putut să o menționeze deoarece „sunt date care fac parte din anchetă”

„Mi-am lăsat maşina în apropiere, m-am dus la jos, în haine civile, aşa cum eram.

Când am ajuns la locaţia respectivă, este o curte interioară, şi când am intrat în curtea interioară persoana care mi-a furnizat acel capăt de informaţie l-am găsit în curtea respectivă îmbrâncindu-se cu cineva. Atunci m-am gândit că ceva nu e bine. I-am liniştit, pe cel mai calm ton posibil”, povesteşte poliţistul.

Citește și: VIDEO- Laurențiu Rus, bărbatul care a găzduit-o pe Melinda în casa lui, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ce au găsit părinții fetei în telefonul acesteia

Florin Ciobanu a povestit și că unul dintre cei implicați în altercație era chiar bărbatul care o găzduia pe adolescentă în propria casă. Fără nicio armă asupra sa și fără mandat, omul legii a încercat să îl convingă pe bărbatul de 34 de ani să îl lase în casă.

„Un mic control, aş vrea să văd unde staţi, pentru că ştiţi, noi căutăm o persoană dispărută. Şi am rămas foarte surprins când a spus: «Da, cum să nu, puteţi să veniţi!». În momentul ăla m-am gândit că nu e nimic, pentru că nimeni nu te cheamă aşa, hai să vezi, să verifici pur şi simplu. Şi m-am dus după el”, a continuat Florin Ciobanu. 

Sara Melinda

Omul legii spune că Laurențiu Rus își schimba starea de la un minut la altul.

[Sursa foto: arhivă]

În ce stare a fost găsită Melinda?

Polițistul a povestit că locul în care se afla Melinda era „ca-n filmele horror”. În casa unde a fost găsită Melinda, pereții erau scorojiți, căzuți, iar tencuiala era spartă. Nu exista nici curent electric, absolut nimic. 

„Când a deschis uşa, m-am uitat de două ori, arăta groaznic: pereţi scorojiţi, căzuţi, tencuială spartă. În dreapta era o baie dezafectată, fără curent electric, fără uşă, fără nimic şi în stânga era o pătură mizerabilă, agăţată pe post de uşă. M-a chemat: «Haideţi înăuntru!». Am înregistrat cu telefonul fiindcă aveam nevoie de permisiunea lui verbală ca să intru în locuinţă.

Intrând, el trage pătura şi spune: ”Intră”. Acolo am văzut, pe o saltea pe jos, pe fata respectivă. În prima secundă am rămas blocat. Semăna cu ea, dar nu ştiam ce să cred, dacă e ea. Era nespălată, după atâtea zile era vai şi amar de ea”, a mai spus salvatorul tinerei de 13 ani.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Polițistul a punctat singurul lucru care era bun în toată debandada văzută de el, anume că în locuință era cald. Omul legii a mai spus și că bărbatul i-a spus că i-a oferit mâncare.

Polițistul a aflat numele fetei și atunci a știut că este vorba despre tânăra pe care o caută. 

„Mi-a îngheţat inima, m-am bucurat, erau multe sentimente. Nu îmi venea să cred, adică după atâta căutare... eram deja nedormit cam de o săptămână. Prima reacţie am trimis de pe telefon locaţia mea unui comisar de la IPJ şi i-am scris: «Urgent, vino, am găsit-o!»”, mai povesteşte Florin Ciobanu.

Omul legii a părăsit locuința, fiind atent să ia cheile din ușă pentru a nu rămâne pe afară. În exteriorul casei, se afla bărbatul care oferise „pontul”. Florin Ciobanu i-a spus să îi aștept pe oamenii legii și să le spună unde trebuie să urce.

Citește și: Bărbatul care o ținea captivă pe Melinda, copila de 13 ani, i-ar fi dat acesteia, în repetate rânduri, substanțe interzise. Ce spun martorii: „Am văzut când a dus-o”

Apoi, acesta s-a întors și a început să discute calm cu bărbatul. Ulterior, el a devenit agitat. De cealaltă parte, polițistul a discutat și cu Sara, iar după ce tânăra a prins încredere, l-a luat în brațe pe polițist.

„Mi-am dat seama că era ceva... se temea, era nevoia de a se apropia mi-am dat seama că e o problemă în interiorul ei şi nu poate spune”, a mai mărturisit bărbatul. Totodată, bărbatul a menționat că tânăra nu l-a acuzat de nimic pe Laurențiu Rus.

De îndată ce au ajuns autoritățile la fața locului, bărbatul de 34 de ani a fost încătușat, iar tânăra a fost preluată și dusă la un centru de primiri urgențe.

Sara Melinda a fost găsită pe 7 noiembrie, în stradă, în ploaie

Laurențiu Rus ar fi găsit-o pe tânără pe stradă, în ploaie, aproape de un parc.

„Fetiţa are 13 anişori şi legislaţia spune că nu ai discernământ la vârsta aceea. Dar respectivul e om în toată firea şi avea obligaţia să sune autorităţile”, spune Florin Ciobanu. 

Florin Ciobanu crede că cei doi nu se cunoșteau dinainte.

„S-o fi cunoscut cu alţii pe internet, dar nu cu respectivul. Sincer vă spun, nu pare o persoană care să se priceapă să butoneze bine un telefon. Nu am certitudine asupra acestei informaţii. Nu ştiu cum a decurs ancheta. El a susţinut că nu s-au cunoscut înainte. Eu am fost foarte mirat de naivitatea fetiţei. Cred că din lipsă de alternativă s-o fi dus cu el”, mai spune el.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Omul legii nu își poate explica care a fost traseul urmat de bărbatul de 34 de ani, după ce a găsit fata. Acesta a reușit să o ducă la el acasă fără ca nimeni să observe.

„Am căutat pe sute de ore de filmări şi înregistrări video. Avem un centru de prelucrare a informaţiei video şi am muncit aici până am avut ochii roşii. Dar pe undeva, nu ştiu ce pe rută au luat-o, unde au ajuns, dacă au ajuns aşa.(...) Ultimele imagini cu fata au fost surprinse de o cameră privată de supraveghere, la ora 11:30, în dimineaţa de 7 noiembrie. Se afla în zona unui parc, lângă dig. De acolo, a dispărut, nu mai apare pe camere”, spune poliţistul.

Omul legii a sperat până în ultima clipă că Sara Melinda va fi găsită în viață.

Sara Melinda

Polițistul Florin Ciobanu a povestit cum a găsit-o pe Melinda.

[Sursa foto: arhivă]

Citește și: El este bărbatul în casa căruia Melinda, minora de 13 ani, dispărută din Sighetu Marmației, a fost găsită

Florin Ciobanu: „Nu ştiu dacă el e în deplinătatea facultăţilor mintale”

Fata are semne pe brațe, dar polițistul nu crede că a fost bătută.

„Bărbatul, sincer să vă spun eu am convingerea că nu e în deplinătatea facultăţilor mintale, cel puţin eu aşa l-am perceput atunci. Îşi schimba atitudinea, devenea de la agitat, la calm, la nervos, la liniştit. Nu cred că a bătut-o. Avea pe mâini zgârieturi, vânătăi, dar nu ştiu de unde sunt, nu păreau recente. Nu ştiu dacă a fost violenţă asupra ei”, continuă polițistul.

Deși bărbatul de 34 de ani spune că i-a oferit mâncare tinerei și că a avut grijă de ea, polițistul își pune o singură întrebare.

„Dar eu nu am nicio certitudine, din moment în întreaga locuinţă era o singură saltea. Mă iertaţi! Unde a dormit individul?”, adaugă Florin Ciobanu. 

Polițistul informează, în final, că persoana care a anunțat locația vrea să rămână în umbră și că nu îi trebuie bani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si