Close sidebar
Close sidebar

Polițistul care a găsit-o pe Sara Melinda face noi mărturii. Cum a reușit să ajungă la copila de 13 ani: „Când a deschis ușa, m-am uitat de două ori, arăta groaznic”

Polițistul care a găsit-o pe Sara Melinda în locuința lui Laurențiu Rus, bărbatul de 34 de ani, face mărturii incredibile în legătură cu ziua în care a văzut-o pentru prima dată pe fată.

Ana-Maria Costea,

[Sursa foto: arhivă]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Directorul Poliției Locale Sighetu Marmației, Florin Ciobanu, cel care a găsit-o pe Sara Melinda, face noi mărturii cu privire la ziua în care a cunoscut-o atât pe tânără, cât și pe bărbatul de 34 de ani, Laurențiu Rus, în casa căruia se afla.

Polițistul a primit o informație „aproape incredibilă”, de la un vecin de-ai principalului suspect, pe care a mers să o verifice chiar el, îmbrăcat în civil, și cu speranța în suflet că o va găsi pe Melinda teafără și nevătămată. 

Omul legii a povestit că a găsit-o pe minoră în casa acestui bărbat, care era insalubră, tânăra stând pe o canapea și fiind vizibil speriată.

Marți, Laurențiu rus a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru săvârșirea unui act sexual cu un minor în formă continuată.

Laurențiu Rus a fost arestat preventiv, marți.

[Sursa foto: arhivă]

O „informație aproape incredibilă” l-a condus pe polițist până la Melinda

Polițistul a mărturisit pentru news.ro  cum a reușit să ajungă la minora de 13 ani care a dispărut în urmă cu mai multe zile de acasă, voluntar. „Înarmat” cu hainele de civil, omul legii a mers să verifice o informație primită de la o sursă pe care nu a putut să o menționeze deoarece „sunt date care fac parte din anchetă”

„Mi-am lăsat maşina în apropiere, m-am dus la jos, în haine civile, aşa cum eram. Când am ajuns la locaţia respectivă, este o curte interioară, şi când am intrat în curtea interioară persoana care mi-a furnizat acel capăt de informaţie l-am găsit în curtea respectivă îmbrâncindu-se cu cineva. Atunci m-am gândit că ceva nu e bine. I-am liniştit, pe cel mai calm ton posibil”, povesteşte poliţistul.

Citește și: VIDEO- Laurențiu Rus, bărbatul care a găzduit-o pe Melinda în casa lui, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Ce au găsit părinții fetei în telefonul acesteia

Florin Ciobanu a povestit și că unul dintre cei implicați în altercație era chiar bărbatul care o găzduia pe adolescentă în propria casă. Fără nicio armă asupra sa și fără mandat, omul legii a încercat să îl convingă pe bărbatul de 34 de ani să îl lase în casă.

„Un mic control, aş vrea să văd unde staţi, pentru că ştiţi, noi căutăm o persoană dispărută. Şi am rămas foarte surprins când a spus: «Da, cum să nu, puteţi să veniţi!». În momentul ăla m-am gândit că nu e nimic, pentru că nimeni nu te cheamă aşa, hai să vezi, să verifici pur şi simplu. Şi m-am dus după el”, a continuat Florin Ciobanu. 

Omul legii spune că Laurențiu Rus își schimba starea de la un minut la altul.

[Sursa foto: arhivă]

În ce stare a fost găsită Melinda?

Polițistul a povestit că locul în care se afla Melinda era „ca-n filmele horror”. În casa unde a fost găsită Melinda, pereții erau scorojiți, căzuți, iar tencuiala era spartă. Nu exista nici curent electric, absolut nimic. 

„Când a deschis uşa, m-am uitat de două ori, arăta groaznic: pereţi scorojiţi, căzuţi, tencuială spartă. În dreapta era o baie dezafectată, fără curent electric, fără uşă, fără nimic şi în stânga era o pătură mizerabilă, agăţată pe post de uşă. M-a chemat: «Haideţi înăuntru!». Am înregistrat cu telefonul fiindcă aveam nevoie de permisiunea lui verbală ca să intru în locuinţă. Intrând, el trage pătura şi spune: ”Intră”. Acolo am văzut, pe o saltea pe jos, pe fata respectivă. În prima secundă am rămas blocat. Semăna cu ea, dar nu ştiam ce să cred, dacă e ea. Era nespălată, după atâtea zile era vai şi amar de ea”, a mai spus salvatorul tinerei de 13 ani.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tragică a contesei della Torre, ucisă în ziua în care își aniversa căsnicia. Vila unde a fost omorâtă e scoasă la vânzare- antena3.ro

Polițistul a punctat singurul lucru care era bun în toată debandada văzută de el, anume că în locuință era cald. Omul legii a mai spus și că bărbatul i-a spus că i-a oferit mâncare.

Polițistul a aflat numele fetei și atunci a știut că este vorba despre tânăra pe care o caută. 

„Mi-a îngheţat inima, m-am bucurat, erau multe sentimente. Nu îmi venea să cred, adică după atâta căutare... eram deja nedormit cam de o săptămână. Prima reacţie am trimis de pe telefon locaţia mea unui comisar de la IPJ şi i-am scris: «Urgent, vino, am găsit-o!»”, mai povesteşte Florin Ciobanu.

Omul legii a părăsit locuința, fiind atent să ia cheile din ușă pentru a nu rămâne pe afară. În exteriorul casei, se afla bărbatul care oferise „pontul”. Florin Ciobanu i-a spus să îi aștept pe oamenii legii și să le spună unde trebuie să urce.

Citește și: Bărbatul care o ținea captivă pe Melinda, copila de 13 ani, i-ar fi dat acesteia, în repetate rânduri, substanțe interzise. Ce spun martorii: „Am văzut când a dus-o”

Apoi, acesta s-a întors și a început să discute calm cu bărbatul. Ulterior, el a devenit agitat. De cealaltă parte, polițistul a discutat și cu Sara, iar după ce tânăra a prins încredere, l-a luat în brațe pe polițist.

„Mi-am dat seama că era ceva... se temea, era nevoia de a se apropia mi-am dat seama că e o problemă în interiorul ei şi nu poate spune”, a mai mărturisit bărbatul. Totodată, bărbatul a menționat că tânăra nu l-a acuzat de nimic pe Laurențiu Rus.

De îndată ce au ajuns autoritățile la fața locului, bărbatul de 34 de ani a fost încătușat, iar tânăra a fost preluată și dusă la un centru de primiri urgențe.

Sara Melinda a fost găsită pe 7 noiembrie, în stradă, în ploaie

Laurențiu Rus ar fi găsit-o pe tânără pe stradă, în ploaie, aproape de un parc.

„Fetiţa are 13 anişori şi legislaţia spune că nu ai discernământ la vârsta aceea. Dar respectivul e om în toată firea şi avea obligaţia să sune autorităţile”, spune Florin Ciobanu. 

Florin Ciobanu crede că cei doi nu se cunoșteau dinainte.

„S-o fi cunoscut cu alţii pe internet, dar nu cu respectivul. Sincer vă spun, nu pare o persoană care să se priceapă să butoneze bine un telefon. Nu am certitudine asupra acestei informaţii. Nu ştiu cum a decurs ancheta. El a susţinut că nu s-au cunoscut înainte. Eu am fost foarte mirat de naivitatea fetiţei. Cred că din lipsă de alternativă s-o fi dus cu el”, mai spune el.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea tragică a contesei della Torre, ucisă în ziua în care își aniversa căsnicia. Vila unde a fost omorâtă e scoasă la vânzare- antena3.ro

Omul legii nu își poate explica care a fost traseul urmat de bărbatul de 34 de ani, după ce a găsit fata. Acesta a reușit să o ducă la el acasă fără ca nimeni să observe.

„Am căutat pe sute de ore de filmări şi înregistrări video. Avem un centru de prelucrare a informaţiei video şi am muncit aici până am avut ochii roşii. Dar pe undeva, nu ştiu ce pe rută au luat-o, unde au ajuns, dacă au ajuns aşa.(...) Ultimele imagini cu fata au fost surprinse de o cameră privată de supraveghere, la ora 11:30, în dimineaţa de 7 noiembrie. Se afla în zona unui parc, lângă dig. De acolo, a dispărut, nu mai apare pe camere”, spune poliţistul.

Omul legii a sperat până în ultima clipă că Sara Melinda va fi găsită în viață.

Polițistul Florin Ciobanu a povestit cum a găsit-o pe Melinda.

[Sursa foto: arhivă]

Citește și: El este bărbatul în casa căruia Melinda, minora de 13 ani, dispărută din Sighetu Marmației, a fost găsită

Florin Ciobanu: „Nu ştiu dacă el e în deplinătatea facultăţilor mintale”

Fata are semne pe brațe, dar polițistul nu crede că a fost bătută.

„Bărbatul, sincer să vă spun eu am convingerea că nu e în deplinătatea facultăţilor mintale, cel puţin eu aşa l-am perceput atunci. Îşi schimba atitudinea, devenea de la agitat, la calm, la nervos, la liniştit. Nu cred că a bătut-o. Avea pe mâini zgârieturi, vânătăi, dar nu ştiu de unde sunt, nu păreau recente. Nu ştiu dacă a fost violenţă asupra ei”, continuă polițistul.

Deși bărbatul de 34 de ani spune că i-a oferit mâncare tinerei și că a avut grijă de ea, polițistul își pune o singură întrebare.

„Dar eu nu am nicio certitudine, din moment în întreaga locuinţă era o singură saltea. Mă iertaţi! Unde a dormit individul?”, adaugă Florin Ciobanu. 

Polițistul informează, în final, că persoana care a anunțat locația vrea să rămână în umbră și că nu îi trebuie bani.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI