„Eu unul indiferent de orice dispoziție dată de șefii ierarhici nu voi controla și nu voi sancționa nici un cetățean român privind autenticitatea măștii purtate. NU am pregătire de specialitate, nu există bază legală în fișa postului meu, NU am pregătire medicală de specialitate”, a scris polițistul care de fapt este agent șef principal de Poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Citeste si: VIDEO| Tragedia care a împins o întreagă familie din Călărași la sinucidere. Drama singurul supraviețuitor: bărbatul suferă de cancer, însă refuză tratamentul

Anchetă internă la Poliția Constanța 

„La data de 10 ianuarie a.c., la nivelul instituției noastre au fost demarate verificări prin Biroul Control Intern”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Ministrul de Interne, Lucian Bode a precizat în urmă cu câteva zile că cei care poartă măști din materiale textile să fie amendați cu 2.500 de lei. 

Întrebat despre cum vor verifica agenții măștile și care sunt indicațiile pentru aceștia, ministrul Lucian Bode a răspuns: „nu este nevoie de indicații, ci de lege”.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr de 17 ani din Vâlcea este cercetat penal după ce ar fi tras cu un pistol spre un alt adolescent

Ce a spus ministrul de Interne

„Câtă vreme hotărârea CNSU și Hotărârea de Guvern sunt clare, iar ordinul de ministru vine în completarea celor două, polițișii și jandarmii, cei care verifică respectarea acestor măsuri, trebuie să aibă fundament legea, nu indicațiile ministrului”, a declarat ministrul Lucian Bode.

Sindicatul Europol a examinat „prevederile lipsite de claritate și de logică” și i-a îndemnat pe polițiști să refuze controlarea măștilor de protecție, mai exact materialul din care acestea sunt confecționate.

„Pe toată durata pandemiei, profesia de polițist a fost cea mai versatilă. De la intenția ministrului Vela de a împărți Lumina sfântă de către polițiști, identificarea și transportarea celor care sunt surprinși în afara locuinței unde trebuiau să fie carantinați și până la noile sarcini de a verifica măștile de protecție, ne așteptăm ca, în curând, guvernanții să îi pună pe polițiști să efectueze teste PCR, să consulte persoane care prezintă simptome sau, de ce nu, să efectueze operații pe creier acolo unde nu există chirurgi. Viitorul ne aparține!”, au spus reprezentanții Europol.

Din 8 ianuarie purtarea măștii a devenit obligatorie, sunt acceptate doar cele de tip medical sau FFP2, care să acopere nasul și gura. Măștile sunt obligatorii în toate spațiile, iar măștile din material textil nu mai sunt acceptate.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Citeste si: În timp ce trebuia să fie în arest la domiciliu, un tânăr a fost prins în timp ce conducea beat o mașină

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si