Close sidebar
Close sidebar

Prima țară din Europa de Est care a detectat coronavirus la nurci. Cât de mare e pericolul

Nu doar Danemarca sau Suedia se confruntă cu o situație ieșită din comun în privința prezenței noului coronavirus în fermele de nurci, de unde există riscul transmiterii la oameni într-o formă modificată genetic.

Razvan Ilie,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Polonia a confirmat primele sale cazuri de coronavirus la nurci, conform unui anunţ făcut marţi de o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Medicală din Gdansk. Agentul patogen a fost descoperit la o fermă din regiunea Pomorskie din nordul Poloniei. Opt din cele 91 de animale de la fermă verificate au fost testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Citeste si: OMS, despre vaccinul anti-COVID-19: „O realizare de care trebuie să profite rapid întreaga omenire”

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Rezultatele obţinute sugerează că este posibil ca virusul să fi fost transmis de la om la nurci, au scris într-un comunicat de presă oamenii de ştiinţă de la Universitatea Medicală din Gdansk. Este prima dată când sunt depistate cazuri de coronavirus în rândul acestor animale în Polonia, un mare producător de blană de nurcă, potrivit Agerpres.

Forme modificate genetic de coronavirus

Infecţii în rândul nurcilor au fost confirmate anterior în alte ţări europene, printre care Suedia şi Danemarca. De altfel, Polonia a început în această lună testele în rândul nurcilor de fermă şi verificările asupra lucrătorilor din aceste locuri după descoperirea formei modificate a virusului la nurcile din Danemarca, ţară care a fost nevoită să sacrifice toată populaţia de astfel de animale.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Medicală din Gdansk au mai precizat că vor mai testa nurci în regiune, iar rezultatele sunt aşteptate într-o săptămână sau două.

Polonia a anunţat marţi peste 10.000 de noi cazuri de coronavirus şi 540 de decese în ultimele 24 de ore. Bilanţul total a ajuns la peste 909.000 cazuri şi 14.300 de decese.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI