Close sidebar
Close sidebar

Zeci de persoane, unele cu măşti de gaze, au protestat în faţa Ministerului Mediului, faţă de poluarea din Capitală

Câteva zeci de persoane au protestat, miercuri, în faţa Ministerului Mediului, unele purtând măşti de gaze, pentru a atrage atenţia asupra poluării din Capitală.

M.A.,


DISTRIBUIE
acest articol

Participanţii au avut pancarte în formă de nori, cu mesaje precum "Peste 14.000 de membri Declic cer raportări în timp real privind calitatea aerului", "Aerul nostru e praf şi pulbere", "Nu mai am aer", "Costel Alexe, vrem să ştim ce respirăm".

Unii dintre aceştia au purtat măşti de gaze.

Reprezentanţii comunităţii Declic au arătat că această campanie a început în urmă cu o lună, fiind strânse peste 14.000 de semnături care să îi fie înmânate ministrului Costel Alexe.

Ei cer modernizarea reţelei naţionale de monitorizare a calităţii aerului, dar şi amplasarea de senzori la firmele care poluează, la gropile de gunoi şi închiderea celor care nu respectă normele.

Citeste si: Pensia infimă pe care o primește Ilie Năstase, după recalculare! Fostul tenismen este șocat: „Nu am primit nimic în plus, nici măcar un leu”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO. Momentul incredibil în care o polițistă sare din autospecială, pe fereastra mașinii unui șofer căruia i se făcuse rău la volan- antena3.ro

Reprezentanţii protestatarilor au avut şi o întâlnire cu ministrul Mediului, Costel Alexe, pentru a-i înmâna semnăturile petiţiei "Aer pentru viaţă".

Citeste si: Olt: O fată de 10 ani a sunat la 112 spunând că este sechestrată de un bărbat. Poliţiştii au stabilit că apelul a fost fals

Potrivit iniţiatorilor petiţiei, Bucureşti, Braşov şi Iaşi se află deja sub monitorizarea Comisiei Europene şi alte 10 sunt la un pas de a ajunge în această situaţie, din cauza poluării excesive şi a raportărilor eronate.

Citeste si: Trei eleve au fost amendate de poliţişti după ce s-au bătut într-o instituţie de învăţământ

”Calitatea aerului afectează calitatea vieţii şi a sănătăţii oamenilor. Aerul poluat este responsabil de boli grave. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, poluarea aerului este responsabilă de 29% din decesele cauzate de cancerul la plămâni şi 24% din decesele cauzate de accidente vasculare cerebrale. Studiile OMS arată că poluarea ar fi responsabilă inclusiv pentru demenţă şi boli cardiovasculare”, arată iniţiatorii petiţiei.

Citeste si: Dublă tragedie pentru o familie din Buzău! Ana Maria are 19 ani și e în comă după un accident rutier! Fratele ei s-a spânzurat anul trecut

Aceştia cer o monitorizare responsabilă a calităţii aerului, ca prim pas pentru a avea aer pentru viaţă, nu care să ne îmbolnăvească.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI