A costat peste 400.000 de euro, dar face toti banii: in cazul unui incendiu, ca cel izbucnit in prima zi de Craciun, autospeciala face diferenta intre viata si moarte prin rapiditate! Pompierii care pana de curand se luptau singuri cu scara salveaza acum oameni printr-o apasare de buton.

Ceea ce pentru noi pare desprins din filme este de fapt normalitate in alte tari.

Pana acum, salvatorii nostri munceau pe relicve.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

De-acum insa salvatorii vor mai avea o masina de ultima generatie: o autospeciala cu incapere hiperbara.Camera hiperbara are multe alte folosinte. In tara noastra sunt insa doar doua astfel de autospeciale.

Deocamdata, un medic specializat care sa conduca echipa de interventii... nu exista. In toata zonei Dobrogei, doar unul activeaza si acela la o clinica privata. Autoritatile sunt insa increzatoare si spun ca nu vor ramane cu echipamentul nou-nout.

Din suma totala au fost cumparate si motociclete, dar si echipamente speciale care sa-i protejeze mai bine pe salvatori.

Cand vom vedea asa ceva pe strazile capitalei sau ale celorlalte orase? Este o intrebare la care nici mai marii din Inspetocratul General de Situatii de Urgenta nu ar putea raspunde cu usurinta. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si