Potrivit edilului din comuna Vârfu Câmpului din județul Botoșani, numărul de locuitori ai acestei localități creşte semnificativ de la o lună la alta, chiar dacă populaţia reală este constantă. În acest fel, în mai puţin de o lună, numărul de locuitori din Vârfu Câmpului a crescut cu aproape 300, de la 9.136 la 31 ianuarie 2022 la 9.412 pe 22 februarie.

Citeste si: VIDEO Asta-i România!| La Ciuperceni, în Teleorman, hoții au răsărit precum ciupercile după ploaie și fură tot ce le cade în mâna

Creşterea este una artificială, în condiţiile în care numărul cetăţenilor români care locuiesc efectiv pe raza acestei unităţi administrativ-teritoriale este de doar 3.622. Această creștere a populație vine o dată cu t ensiunile militare de la granița Ucrainei cu Rusia, iar tot mai mulți ucraineni își caută refugiul în România.

Zilnic zeci de ucraineni vin și solicită reședință definitivă în Vârfu Câmpului

„Într-o singură zi am avut şapte cetăţeni ucraineni care au solicitat reşedinţă definitivă în Vârfu Câmpului. Sunt mulţi în ultima vreme. Nu ştiu câţi sunt exact, dar oricum sunt cu zecile şi cu sutele într-o săptămână. Vin şi îşi fac documentele şi se mută pe Vârfu Câmpului. Este legat de situaţia conflictuală ruso-ucraineană. Probabil îi sperie şi ei caută să plece cât mai mulţi”, a declarat primarul localității Maria Huţu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO| Un român încarcerat într-o închisoare din Venezuela se laudă pe TikTok cu viața pe care o duce: „Pot fugi oricând, dar nu vreau”

Vârfu Câmpului este o comună care este situată în partea de Nord-Vest a judeţului Botoşani, la aproximativ 30 de kilometri de Vama Siret de la frontiera româno-ucraineană.

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat că România nu se așteaptă la fluxuri majore de refugiați, în cazul în care Rusia invadează Ucraina, dar că țara noastră poate primi 500.000 de refugiați, dacă este nevoie.

Citeste si: Mâncarea primită de o tânără mama la spitalul din Baia Mare: Supă de pui cu pene


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si