Porcul se ingrasa in Ajunul... Pastelui! Romanii prefera carnea de porc chiar si de sarbatorile pascale. Care e motivul
Porcul se ingrasa in Ajunul Pastelui! Cel putin asta spun crescatorii din Banat, care fac concurenta serioasa ciobanilor cu miei. Taranii se lauda cu godaci de toata frumusetea, care se vand mai ceva ca la Craciun.
Sa grohaie sau sa behaie? Sa aiba blana ori sorici? La grea-ncercare se simt pusi banatenii din Ivanda, care nu stiu ce sa puna pe masa in ajunul Pastelui.
Carnea de miel costa 11 lei kilogramul, iar cea de porc...8 lei. Diferenta i-a pus pe ganduri pe cumparatori.
Asa isi imbie nea' Ioan clientii, pe care ii invita in batatura. Mai exact, in cotetul porcilor. Pentru ca animalele refuza sa stea ca la expozitie, cumparatorii sunt poftiti in cocina. Unde mai pui ca purceii sunt bio. Pensionarul se lauda ca ii hraneste doar cu cereale de pe ogorul din spatele casei. In plus, este deschis la negocieri.
Si uite asa, de cand crescatorii de porci vand pe banda rulanta, bietii ciobani se plang ca afacerea cu miei este deocamdata neprofitabila.
„Crescatorii de porci ne cam fac concurenta. Incercam sa vindem cat putem”, spune un cioban.
Ce spun, insa, cumparatorii?
Carnea de porc tine mai mult de foame. Mielul e miel. E si scump, e crud, scade. Mai bine iei un kilogram de carne de porc si mai bine te descurci”, spune un barbat.
Conluzia? Porcul poate inlocui cu success mielul de pe masa de Paste.