Recent, o crimă petrecută în Maramureș a îngrozit o țară întreagă! O mamă și-a înjunghiat cu bestialitate mama pentru că nu ar fi lăsat-o să consume băuturi alcoolice.

După ce a comis crima oribilă, femeia a fugit direct în pădure. Chiar și așa, ea a fost descoperită de localnici. Femeia era ieșită dintr-un spital de Psihiatrie, iar problemele cu alcoolul erau deja cunoscute printre săteni, dar și faptul că cele două femei se certau nonstop.

Citește și: Cel puțin 13 persoane au decedat în urma cutremurului din Afganistan. Peste 90 de persoane au fost rănite

Portretul femeii din Maramureș care și-a ucis mama

Femeia din Maramureș care și-a ucis mama era cunoscută de vecinii săi ca având probleme serioase cu alcoolul, motiv pentru care a și fost internată la Psihiatrie.

Criminalistul Dan Antonescu a menționat că astfel de cazuri se întâmplă frecvent, mai ales în rândul celor care ies din centrele de Psihiatrie.

Citește și: VIDEO. Un pacient ieșit din moarte clinică spune că l-a văzut pe diavol. Detalii șocante

„Cazurile de felul acesta sunt, din păcate, foarte multe. Sunt oameni cu probleme de natură psihiatrică internați, dar la care familia vine și dă o semnătură că îi iau acasă. Astfel de întâmplă că nu de puține ori unul dintre cei care au dat semnătură sunt găsiți omorâți de către cel căruia i-au acordat încredere și speranță că se vor îndrepta.

Citește și: Ligia Deca, testată pozitiv cu COVID-19. Ministrul Educației a fost alături de Klaus Iohannis în Emiratele Arabe Unite

Dar sunt probleme de natură psihiatrică, adânci, care nu pot fi tratate acasă sau dacă sunt tratabile acasă trebuie foarte mare atenție în administrarea medicației. Sunt forme de schizofrenie și nu numai, care pot fi ținute în frâu foarte bine, fără probleme, dar cu medicația adecvată și o supraveghere foarte atentă din partea familiei.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 s-a produs în capitala Afganistanului

Sunt situații în care cel care a fost extras dintr-o unitate medicală de specialitate, dar care nu beneficiază de o atenție suficientă sau care se ferește de acea atenție și combină medicația cu alcool. Aici este un cocktail letal, rezultatele, de cele mai multe ori, duc spre cimitir”, a explicat criminalistul. 

Specialistul a mai spus că unele familii refuză să ceară ajutorul doctorilor din cauza rușinii.

„Se gândesc cum adică cineva din familie să fie cunoscut ca nebun?! Nu, nebunii nu sunt toți, sunt oameni cu afecțiuni psihiatrice care pot fi tratate și care nu stigmatizează neapărat.

Citește și: "Închiriază o iubită", afacerea care îi ajută pe tineri să-și păcălească părinții

Combinația între medicamentele care atenuează simptomele bolii respective, combinate cu alcool, deja nu numai că anulează efectele, ci mai rău, agravează.

Atunci nu mai avem nici cel mai mic control asupra celui despre care vorbim" a mai explicat Dan Antonescu, pentru wowbiz.ro

Citește și: Bani pentru psiholog, de la primărie

De ce s-a ascuns femeia în pădure după ce a comis crima?

Femeia a fugit rapid de la locul faptei și s-a ascuns în pădurea de lângă casă. Criminalistul a explicat gestul femeii.

„Problema aceasta este în funcție de diagnosticul pus de specialistul psihiatric. Sunt momente de conștientizare a situației pe care ai creat-o,(...) sunt situații când între cele două sau trei episoade psihotice, apar momentele de luciditate.

Aceste momente de luciditate îi obligă pe ei să refuze pur și simplu realitatea sau conștientizând ce au făcut, încearcă să scape", a mai precizat el.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Un călugăr de la Mânăstirea Arbore este căutat de procurorii DIICOT pentru corupere de minori

Locul crimei, ales strategic?

Femeia în vârstă de 80 de ani a murit pe loc. Criminalistul a explicat de ce și-a ales criminala acel loc pentru a o ucide pe mama ei.

„În astfel de momente de furie și pierdere a raționalului, legătura cea mai mare este cu modul în care informația este percepută și folosită de-a lungul vieții. Momentul de rătăcire nu înseamnă dispariția tuturor informațiilor pe care le-a primit de-a lungul vieții.

Citește și: VIDEO- Fiul lui Sile Cămătaru, extrădat în Italia

Orice om știe că trebuie să te ferești să te rănești în zona inimii, a gâtului. Sunt informații care rămân impregnate în creier. Informația este însă alterată.

Citește și: Au deszăpezit orașul cu tot cu asfalt

Dacă în viața de zi cu zi ești obișnuit să ferești aceste zone, în clipele de furie este foarte probabil ca informația pe care o primești de la acele voci, sau furia amplificată de problemele psihiatrice să te facă se te duci exact spre acele zone pe care de regulă și în mod firesc le eviți atunci când ai un conflict violent cu cineva" a mai detaliat el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si