Tânărul în vârstă de 13 ani, elev în clasa a VII-a la o școală din Belgrad a intrat ieri, 3 mai în instituție și a ucis 9 oameni, dintre care 8 colegi și paznicul școlii. De asemenea, el a tras și în profesoara de istorie și în alți 6 colegi, cu toții fiind în acest moment internați la spital cu răni grave. Kostas K, despre care se știa că este un băiat premiant și olimpic obișnuia să meargă cu tatăl său în poligonul de tragere, acolo unde acesta a învățat să tragă cu arma.

”Făptașul a decis ca o parte din colegi să fie îndepărtați din universul personal”

”Au fost găsite 57 de carcase și șase gloanțe. Patru încărcătoare cu câte 18 gloanțe fiecare”, a spus președintele Serbiei, care a adăugat că tatăl atacatorului este membru de onoare al unui poligon de tragere. 

Atacatorul, numit Kosta K este fiul de 13 ani al unui cunoscut radiolog.

Atacatorul, numit Kosta K este fiul de 13 ani al unui cunoscut radiolog.

[Sursa foto: Mirror]

Psihologul Radu Leca a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanal.ro despre această tragedie care a îngrozit o lume întreagă.

Citește și: Cine este autorul masacrului de la o școală din Belgrad? Copilul de doar 13 ani a ucis pe loc 9 persoane, după ce a tras multiple focuri de armă: „Sunt un psihopat care trebuie să mă calmez”

Atacul din Serbia este o clonă, unu la unu cu cele petrecute la nivelul național al Statelor Unite.

Atacatorul în vârstă de 14 ani, în conformitate cu declarațiile de presă susținute de autorități post eveniment s-a aflat că este unul din principalii jucători de jocuri online, jocuri în rețea cu conținut puternic violent. Acum, în baza datelor strânse și a informațiilor din piața media obținute până astăzi, 4 mai, putem formula următoarea ipoteză, în baza unei tulburări comportamentale prezente deja în interiorul subiectului făptaș, acesta a decis că o parte din colegii lui trebuie să fie uciși ca să fie îndepărtați din universul personal”, a explicat psihologul.

Jocurile online, i-ar fi schimbat mentalitatea atacatorului de 13 ani

Din punct de vedere psiho emoțional, făptașul pare că poate discerne între bine și rău, doar că această afiliere pe care el o are cu jocurile online i-au schimbat profund mentalitatea. Dacă până în prezent se credea că chatul GPT va fi următorul sabotor la nivel internațional al minților tinere și foarte tinere, cred că acesta a fost astăzi detronat de către GTA”, a mai adăugat Radu Leca.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ancheta este în continuare în curs, ambii părinți ai elevului fiind reținuți.

”Tatăl său a fost reținut în calitate de proprietar al armei, pe care evident a păstrat-o și a depozitat-o ​​ilegal, deși avea toate avizele necesare. Mama a fost de asemenea reținută”, a spus Vučić, adăugând că „este obligat să vorbească despre cauzele reale și responsabilitatea numeroaselor povești și neadevăruri care se răspândesc pe rețelele de socializare”, a declarat Aleksandar Vučić, Președintele Serbiei.

”În acest caz particular, atacatorul din Serbia trebuia reținut.

Sper din suflet să nu fie omorât de membrii familiilor care și-au pierdut copiii, ca să poată ajunge la închisoare”, a spus Radu Leca.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Radu Leca - psiholog

Radu Leca - psiholog

[Sursa foto: Radu Leca - Facebook]

Șeful poliției din Belgrad, Veselin Milić, a precizat în cadrul unei conferințe de presă că elevul a plănuit crima sângeroasă timp de o lună și avea un plan detaliat pe care voia să îl pună în aplicare la școala unde învăța. Mai mult, acesta a arătat și niște hârtii pe care băiatul scrisese numele celor pe care vrea să îi omoare, în total 15 elevi din diferite clase.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si