Raluca Sevastru, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații:

”Este un fenomen natural care apare în fiecare an la noi pe litoral, deci nu trebuie să ne facem griji, spun biologii. Sunt milioane de exemplare, transparente, de dimensiuni mici și mari care plutesc printre ambarcațiunile ancorate aici în Portul Tomis.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit biologilor, aceste meduze fac parte din specia ”aurelia aurita” și sunt cunoscute sub numele de luna jeleu, meduza comună sau meduza farfurie. Acestea migrează din larg spre mal în căutarea hranei și iubesc temperaturile scăzute, așadar odată cu încălzirea apei, acestea se vor retrage în adâncuri, acolo unde apa este rece. 

La acest fenomen vor putea lua parte și turiștii care ajung aici, în portul turistic, acestea pot fi observate cu ușurință datorită numărului mare de exemplare. Pot deveni însă periculoase pentru turiști doar dacă aceȘtia le scot din apă și le ating de piele pentru că pot provoca iritații nedorite.”, transmite Raluca Sevastru, corespondent Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si