Pe internet a apărut o nouă metodă de înșelătorie. Mai exact, oamenii sunt îndemnați să cumpere colete nerevindicate și „uitate” ulterior în depozitele Poștei Române la prețul impresionant de doar 9,90.

Poșta Română a tras un semnal de alarmă, specificând că aceste informații sunt false și că totul este o înșelătorie.

Mesajul atractiv prin care sunt înșelați românii

Poșta Română trage un semnal de alarmă despre o nouă metodă de înșelătorie pe internet: „Nu vindem colete nerevendicate pe Facebook”

Poșta Română trage un semnal de alarmă despre o nouă metodă de înșelătorie pe internet: „Nu vindem colete nerevendicate pe Facebook”

[Sursa foto: Facebook Poșta - Distribuția Coletelor]

Pe facebook a început să circule un mesaj frumos scris despre coletele nerevendicate de alți oameni care ulterior sunt complet date uitării și „ascunse” în depozitele Poștei Române.

Prin acest mesaj, românii sunt îndemnați să achiziționeze coletele la prețul de doar 9,90.

„Mii⁠ de⁠ co⁠let⁠e u⁠ita⁠te ⁠răm⁠ân ⁠făr⁠ă p⁠rop⁠rie⁠tar⁠ în⁠ of⁠ici⁠ile⁠ po⁠șta⁠le.⁠ Co⁠nfo⁠rm ⁠reg⁠uli⁠lor⁠ ac⁠tua⁠le,⁠ co⁠mpa⁠nia⁠ "P⁠ost⁠a R⁠omâ⁠nă"⁠ tr⁠ebu⁠ie ⁠să ⁠eli⁠min⁠e c⁠ole⁠tel⁠e n⁠eri⁠dic⁠ate⁠ o ⁠dat⁠ă p⁠e a⁠n. ⁠Cu ⁠toa⁠te ⁠ace⁠ste⁠a, ⁠se ⁠ofe⁠ră ⁠opo⁠rtu⁠nit⁠ate⁠a d⁠e a⁠ pr⁠imi⁠ co⁠let⁠e a⁠lea⁠tor⁠ii ⁠pen⁠tru⁠ do⁠ar ⁠9,9⁠0 l⁠ei.⁠ În⁠ in⁠ter⁠ior⁠ul ⁠ace⁠sto⁠r c⁠ole⁠te,⁠ pu⁠teț⁠i d⁠esc⁠ope⁠ri ⁠obi⁠ect⁠e s⁠urp⁠rin⁠zăt⁠oar⁠e, ⁠de ⁠la ⁠tab⁠let⁠e ș⁠i c⁠afe⁠tie⁠re ⁠la ⁠căr⁠ţi şi ⁠genţi. Pu⁠teț⁠i o⁠bți⁠ne ⁠col⁠etu⁠l d⁠vs.⁠ ai⁠ci", se precizează pe pagina contului de Facebook „Poșta- Distribuția coletelor".

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Oamenii care își nu vor să rateze această „ofertă incredibilă” sunt sfătuiți să apese pe link-ul de sub textul redat anterior. Pentru ca totul să fie mai atrăgător pentru români, postările vin la pachet cu comentarii cu poze de la așa-zișii clienți care s-au bucurat de ofertă.

Poșta română trage un semnal de alarmă

Poșta Română trage un semnal de alarmă despre o nouă metodă de înșelătorie pe internet: „Nu vindem colete nerevendicate pe Facebook”

Poșta Română trage un semnal de alarmă despre o nouă metodă de înșelătorie pe internet: „Nu vindem colete nerevendicate pe Facebook”

[Sursa foto: Facebook Compania Națională Poșta Română]

Poșta Română a anunțat că totul este doar o înșelătorie și că pagina de Facebook care îi îndeamnă pe români să cumpere coletele nerevendicate nu aparține companiei.

„O știre falsă circulă pe internet despre Poșta Română: faptul că am vinde coletele nerevendicate pe Facebook, la prețul de 9,90 lei. Acest lucru nu este adevărat, iar pagina de social media “Poșta-Distribuția coletelor” nu aparține Companiei, folosindu-i ilegal identitatea.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Pentru preîntâmpinarea atacurilor informatice de tip phishing, este important să fim vigilenți în mediul online și să ne asigurăm că informațiile pe care alegem să le distribuim sunt adevărate. 

Iată câteva sfaturi pentru a evita răspândirea de știri false:

  • Verificați cu grijă sursa: pentru a fi siguri că informația pe care o citiți este corectă, intrați pe site-urile oficiale, cum este https://www.posta-romana.ro/; 
  • Încrucișați sursele: verificați mai multe surse pentru a vedea dacă povestea se confirmă sau nu; 
  • Analizați conținutul: citiți cu atenție știrea sau comentariile pentru a vedea dacă informațiile sunt repetitive, neclare sau trezesc suspiciuni; 
  • Fiți sceptici: dacă o informație sună "prea frumos ca să fie adevărat", este posibil să fie falsă; 

Vă încurajăm să căutați întotdeauna adevărul, înainte de a crede sau a distribui o știre", a transmis Poșta Română pe Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si