In articol:
Pe internet a apărut o nouă metodă de înșelătorie. Mai exact, oamenii sunt îndemnați să cumpere colete nerevindicate și „uitate” ulterior în depozitele Poștei Române la prețul impresionant de doar 9,90.
Poșta Română a tras un semnal de alarmă, specificând că aceste informații sunt false și că totul este o înșelătorie.
Mesajul atractiv prin care sunt înșelați românii
Pe facebook a început să circule un mesaj frumos scris despre coletele nerevendicate de alți oameni care ulterior sunt complet date uitării și „ascunse” în depozitele Poștei Române.
„Mii de colete uitate rămân fără proprietar în oficiile poștale. Conform regulilor actuale, compania "Posta Română" trebuie să elimine coletele neridicate o dată pe an. Cu toate acestea, se oferă oportunitatea de a primi colete aleatorii pentru doar 9,90 lei. În interiorul acestor colete, puteți descoperi obiecte surprinzătoare, de la tablete și cafetiere la cărţi şi genţi.
Oamenii care își nu vor să rateze această „ofertă incredibilă” sunt sfătuiți să apese pe link-ul de sub textul redat anterior. Pentru ca totul să fie mai atrăgător pentru români, postările vin la pachet cu comentarii cu poze de la așa-zișii clienți care s-au bucurat de ofertă.
Poșta română trage un semnal de alarmă
Poșta Română a anunțat că totul este doar o înșelătorie și că pagina de Facebook care îi îndeamnă pe români să cumpere coletele nerevendicate nu aparține companiei.
„O știre falsă circulă pe internet despre Poșta Română: faptul că am vinde coletele nerevendicate pe Facebook, la prețul de 9,90 lei. Acest lucru nu este adevărat, iar pagina de social media “Poșta-Distribuția coletelor” nu aparține Companiei, folosindu-i ilegal identitatea.
Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro
Pentru preîntâmpinarea atacurilor informatice de tip phishing, este important să fim vigilenți în mediul online și să ne asigurăm că informațiile pe care alegem să le distribuim sunt adevărate.
Iată câteva sfaturi pentru a evita răspândirea de știri false:
- Verificați cu grijă sursa: pentru a fi siguri că informația pe care o citiți este corectă, intrați pe site-urile oficiale, cum este https://www.posta-romana.ro/;
- Încrucișați sursele: verificați mai multe surse pentru a vedea dacă povestea se confirmă sau nu;
- Analizați conținutul: citiți cu atenție știrea sau comentariile pentru a vedea dacă informațiile sunt repetitive, neclare sau trezesc suspiciuni;
- Fiți sceptici: dacă o informație sună "prea frumos ca să fie adevărat", este posibil să fie falsă;
Vă încurajăm să căutați întotdeauna adevărul, înainte de a crede sau a distribui o știre", a transmis Poșta Română pe Facebook.