Close sidebar
Close sidebar

Postul Crăciunului 2022. Cinci alimente care te vor ajuta să faci mâncăruri de post delicioase

Postul Crăciunului 2022. Intrarea în Postul Crăciunului se apropie cu pași repezi. Pe data de 14 noiembrie 2022 urmează să intrăm în post. În acest sens, trebuie să respectăm o serie de reguli și să consumăm alimente specifice postului. Iată cinci alimente care te vor ajuta să faci mâncăruri delicioase!

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Postul Crăciunului 2022. Postul este o etapă foarte importantă din an. Acesta are un rol foarte important, mai ales pentru sănătatea trupească și sufletească.

Iată care sunt alimentele care te ajută să prepari cele mai gustoase mâncăruri de post!

Când începe Postul Crăciunului 2022?

În 2022, luni, 14 noiembrie, conform Bisericii Ortodoxe, este Lăsatul Secului pentru Postul Crăciunului. Reprezintă ultima zi în care credincioșii mai pot mânca preparate de origine animală.

Postul Crăciunului 2022 se ține anul acesta 15 noiembrie – 24 decembrie. Postul Crăciunului amintește de postul îndelungat al patriarhilor și drepților din Vechiul Testament, în așteptarea venirii lui Mesia – Izbăvitorul.

Cinci alimente care te vor ajuta să faci mâncăruri de post delicioase

Soia este o leguminoasă care conține toți aminoacizii esențiali (lizina, glutamina, triptofan), lipide, glucide, săruri minerale (calciu, magneziu, potasiu, fier, fosfor, sodiu, sulf), enzime, lecitine, vitamine (A, B-uri, C, D, E) și lecitină. În plus, te ajută când vine vorba de proteine vegetale integrale și conține Omega-3.

Citeste si: Zile de post 2023: Când nu se fac nunţi?

Fasolea, năutul și lintea au proteine vegetale, carbohidrați, Vitamina B și fier.

Citeste si: Mesajul lui Silviu Prigoană pentru Bursucu și fiii lui! Ce le-a transmis afaceristul cu cateva minute înainte să moară: „Mi-a spus o chestie foarte tare”- kanald.ro

Citeste si: Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”- wowbiz.ro

Citeste si: O mică lecție de istorie. Cine sunt legionarii pe care îi elogiază Călin Georgescu. Acest individ laudă criminali- antena3.ro

Fructele uscate conțin carbohidrați și sunt o sursă bogată de fibre. Alege: goji, smochine, caise, prune, curmale, stafide, merișoare, piersici.

Seminșele (in, cânepă, chia, susan, dovleac, floarea soarelui) îți pot domoli pofta de dulce și sunt bogate în proteine, fibre și magneziu.

Quinoa este un deosebit aliment de post și făra gluten. Quinoa este unul dintre cele mai populare alimente sănătoase.

Nu conține gluten, este bogată în proteine și este unul dintre alimentele de post care conțin cantități suficiente din toți cei nouă aminoacizi esențiali. 

Alimente permise în post: băuturi

Băuturile permise în post sunt: ceaiuri: plante, verde, rosu, alb, negru

-apa cu cocos

-cidru de mere, sucuri naturale (merisor, mere etc.)

-lapte de migdale, orez etc. neindulcite

Citeste si: Postul Crăciunului 2022. Cum se ține corect. Regulile de aur

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI