Close sidebar
Close sidebar

Postul Paștelui 2023. Când se mânâncă pește? Cinci rețete delicioase cu pește pentru Postul Mare!

Postul Paștelui 2023. Postul Paștelui este numit în popor Postul Mare. Este postul care precede sărbătoarea Învierii Domnului. Iată ce rețete de post pot fi consumate în această perioadă!

Alexandra Bercea,

Postul Paștelui 2023. Când se mânâncă pește? Cinci rețete delicioase cu pește pentru Postul Mare!


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Postul Paștelui 2023. Postul este perioada în care creștinii trebuie să se abțină de la anumite alimente, în scop religios. Mai mult de atât, este foarte important să nu mai gândească lucruri negative, necurate, să aibă pofte sau să facă lucruri rele. Acest lucru înseamnă post trupesc, însoțit de cel sufletesc.

Anul acesta, postul a început pe 27 februarie și se încheie pe data de 15 aprilie.

Este foarte important ca oamenii să consume preparate de post, așa că noi vă sugerăm o listă cu rețete de post!

Se mănâncă pește în Postul Paștelui pe data de 9 aprilie, în Duminica Floriilor. 

Salată italiană cu ton și fasole

Postul Paștelui 2023. Când se mânâncă pește? Cinci rețete delicioase cu pește pentru Postul Mare!

Ingrediente

Fasole fiartă-300 g

Ton bucăți-160 g

Ceapă roșie-0,5 bucăți

Pătrunjel-1 legătură

Lămâie-0,5 bucăți

Ulei de măsline extravirgin-50 ml

Sare-0,5 lingurițe

Citeste si: Octavian este tânărul de 22 de ani decedat în accidentul din Argeș: "O inimă bună a încetat să mai bată!"- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Piper negru măcinat-0,25 lingurițe

Mod de preparare

Într-un bol se adaugă tonul și fasolea, scurse de zeamă. Dacă folosiți fasole din conservă, trebuie să fie spălată sub un jet de apă. Ulterior de adaugă ceapa tăiată julien și verdeața tocată mărunt.

Se adaugă sare, piper negru măcinat, zeama stoarsă de la lămâie și ulei de măsline. Se amestecă și se gustă. După gust se poate adăuga sare sau lămâie.

Dovlecei cu ton și roșii cherry la cuptor

Ingredient

  • 4 dovlecei medii
  • 150 g pesmet
  • 75 g parmezan
  • 170 g ton in ulei (din conserva)
  • 150 g rosii cherry
  • sare
  • oregano
  • ulei de masline extravirgin
  • patrunjel pentru decor

Mod de preparare

Primul pas este spălarea dovleceilor. Se taie felii mai groase, se unge fiecare felie în parte cu ulei de măsline extravirgin. Se presară sare deasupra, apoi se trec prin pesmet și parmezan.

Ulterior se intorduce tava la cuptor pentru 20 de minute, la o temperatură de 190 de grade Celsius.

Se desface cutia de ton, se scurge uleiul și se adaugă totul într-un bol. Se saplă roșiile, se taie cubulețe, se presară oregano și se amestecă.

Atunci când timpul de coacere s-a scurs, se scot dovleceii din cuptor și se așează pe fiecare felie umplutura pregătită înainte.

Se pune din nou tava la cuptor pentru 5 minute. 

Punem din nou tava la cuptor pentru inca 5 minute. Pentru decor se folosesc frunzulițe de pătrunjel.

File de pește în sos picant cu legume

Ingrediente

  • 2-4 fileuri de peste fara oase de gen -must sau alt peste de rau
  • 1-2 ardei grasi taiati cuburi
  • 1ardei iute curatat de samburi si taiat marunt
  • 1ceapa mare taiata cuburi
  • 4-5 rosii taiate cuburi
  • sau o cutie de 400 gr de rosii cuburi
  • 2 linguri bulion
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1-2 foi de dafin,3-4 boabe enibahar

Mod de preparare

Într-o tigaie se pun 2 linguri de ulei la încălzit. Se prăjesc ceapa și ardeii. Treptat se călesc celelalte legume. Se adaugă 2-3 pahare de apă și se pun mirodeniile. Se lasă să fiarbă cel puțin 15 minute.

Peștele se spală și se condimentează cu sare și piper. Ulterior se adaugă peste legume. Se adaugă roșii, bulion și se lasă încă 15 minute până când sosul scade și este mai concentrat. Se lasă la răcit sau se mănâncă a doua zi cu o felie de pâine proaspătă.

Păstrav la tigaie

Postul Paștelui 2023. Când se mânâncă pește? Cinci rețete delicioase cu pește pentru Postul Mare!

Ingrediente

  • 2 pastravi medii
  • 6-7 linguri de ulei
  • sare
  • piper

Primul pas este acela de a spăla bine păstrăvii întregi și de a-i usca cu șervețele de bucătărie. Aceștia trebuie dați prin sare și piper și se lasă 15-20 de minute. În acest timp se prepară garnitura și sosul de mujdei.

Se încinge uleiul în tigaie și se pune la prăjit păstrăvul, la foc mediu. 

Salată de orez cu pește

Ingrediente

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Tradiția pe care Lora a refuzat să o respecte la nuntă: ”Este un obicei barbar”- radioimpuls.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Postul Paștelui 2023. Când se mânâncă pește? Cinci rețete delicioase cu pește pentru Postul Mare!

  • o cană de orez
  • 3 căni de apă
  • o lingurită cu vârf de sare (pentru fiert orezul)
  • două cepe verzi
  • o roșie mare sau 2 mici
  • 2 linguri de capere în saramură
  • zeama de la o jumătate de lămâie
  • sare, piper după gust

Mod de preparare pentru rețeta de salată de orez cu pește

Primul pas este fierberea orezului în apă cu sare. Când este gata se scurge și se lasă la răcit.

Se desface conserva de pește. Scurgem uleiul și îl adăugăm peste orez.

Peștele în rupem bucăți de mărime medie cu ajutorul furculiței, după care îl adăugăm peste orez.

Se taie ceapa mărunt. Se adaugă peste orez ceapa, roșia, caperele și zeama de lămâie.

Se potrivește gustul cu sare și piper. Se servește ca și aperitiv.

Citește și: Postul Paștelui 2023. Când se mânâncă pește? Cinci rețete delicioase cu pește pentru Postul Mare!

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI