Postul Sf. Petru şi Pavel 2022. Iată când începe postul Sf. Petru și Pavel, dar și cât ține acesta.

Cine au fost Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Sfântul Apostol Pavel s-a născut în Tars. Acesta a propovăduit Evanghelia pe o zonă foarte întinsă, din Arabia până în Spania, atât la evrei cât și la păgâni. Pavel și-a petrecut viața de creștin în suferință și lucrând pentru Hristos, înființând și organizând Biserici pretutindeni.

Descrierea călătoriilor misionare ale lui Pavel și epistolele lui către Biserici formează o parte importantă a Noului Testament. Sfântul Pavel a fost martirizat împreună cu Apostolul Petru, în timpul împăratului Nero, prin decapitare.

Citeste si: Calendar ortodox 27 mai 2022. Ce sărbătoare este vineri?

Sfântul Apostol Petru este unul dintre cei doisprezece apostoli ai Domnului Iisus Hristos. Petru era din Betsaida, Galilea. Era fiul lui Iona și frate cu Apostolul Andrei, cel întâi-chemat.

Sf Petru era de meserie pescar, neînvățat și sărac. Numele său din părinți era Simon. Era căsătorit, dar nu se știe dacă a avut copii. Numele de Petru l-a primit de la însuși Domnul Iisus Hristos, care s-a uitat la el și i-a spus „Tu ești Simon, fiul lui Iona; tu te vei chema Chifa (care, tălmăcit, însemnează Petru)”

Când începe Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel 2022?

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel începe luni, 20 iunie, după Duminica Tuturor Sfinților. Postul durează opt zile, până la sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, care este pe 29 iunie 2022.

Acest post este un post uşor de ţinut, dat fiind că este cel mai scurt post din cele patru de peste an, iar în majoritatea zilelor din Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel este dezlegare la peşte.

În Postul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, se dă dezlegare la peşte în trei din cele opt zile ale postului, respectiv: vineri, 24 iunie, sâmbătă, 25 iunie şi duminică, 26 iunie.

Citeste si: Înălţarea Domnului 2022: Ultima zi în care creștinii pot mânca ouă roșii. Obiceiuri de Ispas

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si