Un copil palestinian, în vârstă de 13 ani, care a supraviețuit unui atac aerian, a încetat din viață în timpul unei livrări de ajutoare alimentare, scrie The Guardian.

Destin crud pentru Zein Orog

În luna noiembrie, când un atac aerian israelian a distrus casa familiei sale, Zein Oroq a fost prins sub dărâmături. Acesta a fost rănit, dar a supraviețuit, în timp ce 17 membri ai familiei sale au murit.

La câteva luni distanță, copilul a avut și el parte de o soartă crudă, în zona în care unde peste 2 milioane de oameni au îndurat mai mult de șase luni fără hrană.

Copil mort Gaza

Imagine reprezentativă pentru război Israel.

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: Guvernul a instituit o celulă de criză pentru evacuarea românilor din Israel. Decizia luată după atacul aerian lansat de Iran

Săptămâna trecută, în timpul unui transport aerian de ajutoare, Zein a fost lovit de unul dintre pachete, în timp ce se grăbea să încerce să ia o conservă de fasole, niște orez și făină. Când a avut loc incidentul teribil, copilul înota într-un iaz, însă el ar fi trebuit să fie la școală.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Oficialii americani au declarat că foametea începe deja să se instaleze în unele părți ale fâșiei de coastă asediate, unde Israelul și gruparea islamistă palestiniană Hamas se luptă de mai bine de șase luni.

"Prima dată, când casa a fost lovită de o rachetă, a ieșit de sub dărâmături cu răni la cap, la mână și la picior. Dumnezeu l-a salvat", a declarat bunicul lui Zein, Ali Oroq, pentru sursa citată mai sus.

Copil mort Gaza

Imagine din Israel.

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citește și: O nouă criză financiară își arată colții după atacul Iranului asupra Israelului. Ce s-a întâmplat cu bursele în așteptarea ripostei de la Tel Aviv?

Zein a fost dus la spital, însă duminică a murit. Pe data de 5 martie, cinci persoane au fost ucise și 10 rănite când parașuta unui palet de ajutoare nu s-a deschis și a căzut pe sol, lovind un grup de oameni. De asemenea, pe 26 martie, cel puțin 12 persoane s-au înecat în timp ce încercau să ajungă la un pachet de ajutoare care a aterizat în mare, în largul plajei din Gaza. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si