Coca Andronescu este una dintre cele mai apreciate actrițe din țara noastră. Ea a făcut milioane de români să râdă, iar apoi a dispărut din lumina reflectoarelor.

Actrița este cunoscută și apreciată pentru rolul Tanței, jucat alături de Octavian Cotescu, în serialul Tanța și Costel.

Povestea Cocăi Andronescu

Coca Andronescu a pus milioane de zâmbete pe fețele românilor. Povestea sa de viață nu este una fericită.

Coca Andronescu s-a născut pe data de 3 iulie 1932 la Pătârlagele, în județul Buzău. Ea a ales drumul actoriei și a devenit actriță de film, dar și om de televiziune și de radio.

Citește și: O actriță însărcinată în luna a opta a murit subit. O minune s-a întâmplat cu bebelușul

coca andronescu

Coca Andronescu a ales drumul actoriei și a devenit actriță de film, dar și om de televiziune și de radio.

[Sursa foto: Cotidianul]

Ea a făcut parte din trupa Treatului Național din București și a absolvit studii de actorie la Institutul de Teatru din Cluj-Napoca. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În anii ’70, Coca Andronescu a câștigat popularitate și simpatie din partea românilor, aceasta jucând în miniserialul Tanța și Costel, alături de Octavian Cotescu.

Coca Andronescu a primit mai multe premii de-a lungul carierei sale. Ea a fost laureată cu Ordinul Muncii clasa a III-a, în anul 1964, „pentru merite deosebite în opera de construire a socialismului, cu prilejul celei de-a XX-a aniversări a eliberării patriei”.

Actrița a primit și Ordinul Meritul Cultural clasa a IV-a în anul 1967, „pentru merite deosebite în domeniul artei dramatice”.

Faimoasa actriță a dispărut din lumina reflectoarelor

După serialul Tanța și Costel, Coca Andronescu a dispărut de pe micile ecrane, iar odată cu dispariția sa din lumina reflectoarelor, au apărut și zvonuri. 

Oamenii au început să creadă că era dificil pentru actriță să primească un alt rol, deoarece orice personaj ar fi interpretat actrița, telespectatorii începeau să râdă.

Totodată, unii afirmă că actrița ar fi fost interzisă, tocmai pentru că producția se bucura de un succes imens, iar oamenii râdeau foarte mult. Serialul ar fi fost perceput „periculos” în perioada comunismului.

Nicolae Ceaușescu ar fi ordonat ca actrița să nu mai fie văzută, potrivit oamenilor.

Coca andronescu

După serialul Tanța și Costel, Coca Andronescu a dispărut de pe micile ecrane.

[Sursa foto: Newsweek]

Citește și: Ultima fotografie cu Matthew Perry în viață este foarte stranie. "Înțelegi ce vreau să spun?". Mesaj criptic lăsat de actorul de la Hollywood?

Coca Andronescu a fost căsătorită cu Andrei Bursaci. Cuplul s-a despărțit la scurt timp după căsătorie, în anul 1956, atunci când au divorțat. 

Coca Andronescu a murit în luna august a anului 1998.

După moartea sa, Coca Andronescu a dispărut complet din mintea și sufletul oamenilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si