Si-a refacut casa parinteasca si a reparat cum a putut drumul din sat. Si asta pentru ca atunci cand isi va aduce tatal acesta sa nu sufere un soc.

“Cand am ajuns acolo, totul era plin de vegetatie, drumul se impadurise, casa parinteasca se lasase, era totul praf. Am zis ca daca ar veni tata, ar muri cand ar vedea ce s-a ales de munca lui.

Si m-am dus cu echipa de zidari, muncitori, eram 30 de persoane si ne-am apucat de munca. Doua saptamani a durat renovarea casei si curatarea catorva terenuri. Am aranjat mormintele bunicilor, am venit acasa si i-am zis lui tata sa mergem sa vedem ce mai e pe acolo. Cand a vazut-o tata, se citea pe chipul lui bucuria ”, a povestit Emil Parau, pentru Mesagerul Hunedorean.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Asa i-a venit omului de afaceri ideea de a face aici o localitate turistica, una care te intoarce in timp, in vremea dacilor. Parau spune ca viseaza sa aduca oameni care sa cunosca viata pura, asa cum este locul.

Se gandeste la acel gen de turisti care doresc sa se intoarca in timp cu o mie de ani, sa traiasca pentru o vreme in armonia aceea perfecta cu natura, sa invete sa produca cele necesare, sa invete sa creasca animale, sa coseasca si multe altele. I-ar placea sa vada satul plin, cu oameni imbracati in straie taranesti, oameni straini care apoi vor povesti minunatiile vazute intr-un sat din muntii Apuseni.
Viseaza sa transforme toata asezarea intr-un fel de statiune, cum este cea a printului Charles, de la Viscri.

Asa ca, incet-incet, afaceristul a cumparat tot satul natal. Initial nu stia ce va face cu toate aceste gospodarii si pamanturi, dar le-a cumparat. Asa a ajuns proprietarul a vreo 50 de gospodarii, cu pamanturi uriase, vreo 300 de hectare. Un efort financiar urias.

Initial, a stiut ca vrea sa salveze satul de la pieire, pentru ca de pe harta oricum disparuse. A muncit din greu curatand locurile. Doreste sa reconstruisca si casele, asa cum au fost ele. A cumparat si oi, a angajat ciobani, iar fiii lui s-au mutat in sat, muncesc cot la cot cu ciobanii, mananca si dorm sub cerul liber.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si