Asa isi incepe poveste vietii, doamna Elena. Astazi am gasit-o in parcul de langa blocul in care locuieste. Este zi de antrenament.

„Am inceput asa. Lumea zicea Nechifor a innebunit, saraca.  Uite, alearga de nebuna!”, spune Elena Pagu, adaugand alearga „o zi da, una nu”.

Sportiva a fost o viata intreaga. Abia dupa ce a iesit la pensie insa si-a descoperit cu adevarat pasiunea. A inceput sa practice marsul.

„Marsul trebuie sa fie facut cu calcaiul si genunchiul intins”, spune ea.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

A debutat in lumea sportului profesionit dupa ce a implinit 60 de ani, iar prima medalie de aur a castigat-o peste hotare: „Am reprezentat tara in Europa, in Italia, Spania, Franta”.

Nici nu mai stie cu exactitate in cate tari i s-a cantat imnul Romaniei si a ridicat cu mandrie medalia de aur, pentru tara noastra!  „Prima medalie de aur este la Budapesta, in 1991”, mai spune fosta atleta.

 

ALEARGA PENTRU ROMANIA

A alergat dupa ultimele 2 medialii de aur, in Australia. Si a triumfat. 10 titluri mondiale a strans in total, la campionate din intreaga lume.

Si nu ar vrea sa se opreasca aici insa, costurile pentru astfel de competitii sunt exorbitante. Se ridica la nivelul miilor de euro.

„Am doborat recodrul mondial la 10 kilometri cu 8 minute mai putin si la 5 kilometri cu 5 minute mai putin. Ce a fost in sufletul dumneavoastra cand vi s-a cantat imnul? A fost grozav! Plangi! Nu se poate sa nu plangi. Federatia mi-a dat o pereche de pantofi foatre buni, cu care voi merge in competitive si mai am pantofii vechi. Tu crezi ca pot sa cumpar eu 2 bilete te avion, intr-o luna pana in Australia si Coreea?”, povesteste Elena Pagu.

Din 1200 de lei, caci atat are pensia, abia isi permite sa se hraneasca sanatos, precum un adevarat sportiv  si sa isi plateasca darile catre stat. Nu si-ar fi permis nici macar sa viseze sa ajunga pe alte continente. Pasiunea pentru sport insa, a purtat-o mai departe decat visul. Doar dumneavoastra o puteti ajuta pe batranica campioana sa isi continue cursa vietii. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si