Povestea bebelușului salvat din burta mamei ucisă în bombardamentul din Gaza a devenit virală, după ce jurnaliștii palestinieni au povestit cazul pe rețelele sociale.

Citește și: VIDEO. Kfir Bibas, cel mai mic ostatic Hamas, a împlinit 1 an. Mai trăiește sau nu?

Medicii s-au grăbit să salveze copilul după ce mama ei, Hanadi Abu Amsha, a pierdut lupta cu viața din cauza rănilor.

Copilul este acum tratat în secția de terapie intensivă din Spitalul Al-Aqsa din orașul Deir al-Balah, potrivit Metro.co.uk.

Copilul a rămas orfan înainte de a se naște

Autoritățile din Gaza au spus că micuțul a rămas orfan chiar înainte de a se naște, deoarece toată familia sa ar fi fost fost ucisă în ultimele bombardamente.

UNICEF a descris Gaza drept „cel mai periculos loc din lume pentru a fi un copil” într-o declarație în care a condamnat atacul de trei luni al Israelului asupra palestinienilor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

După ce s-a întors din Fâșie, directorul executiv adjunct Ted Chaiban a subliniat că situația de acolo a trecut „de la catastrofală la aproape colaps”.

"Este un război împotriva copiilor"

„UNICEF a descris Fâșia Gaza drept cel mai periculos loc din lume pentru a fi copil. Am spus că acesta este un război împotriva copiilor”, a adăugat el.

„Dar aceste adevăruri nu par să ajungă în presa occidentală. Din cele aproape 25.000 de persoane raportate că au fost ucise în Fâșia Gaza de la escaladarea ostilităților, până la 70% sunt femei și copii", a completat oficialul UNICEF.

Bebelușul rămas orfan în urma ultimului atac aerian din Gaza

Bebelușul rămas orfan în urma ultimului atac aerian din Gaza

Douăzeci şi unu de soldaţi israelieni au fost ucişi în timpul unor lupte intense în Gaza, a anunţat marţi purtătorul de cuvânt al armatei, contraamiralul Daniel Hagari, marcând cel mai mare bilanţ de morţi israelieni într-o singură zi de la începutul luptelor în enclavă, informează Reuters.

Hagari a spus că militanţii au tras cu o grenadă propulsată de rachetă asupra unui tanc. În acelaşi timp, a avut loc o explozie într-o clădire cu două etaje, declanşând prăbuşirea imobilului asupra soldaţilor israelieni.

Citește și: Războiul din Gaza se extinde în Orientul Mijlociu. Rusia jubilează după noi atacuri americane în Yemen

"Încă studiem şi investigăm detaliile evenimentului şi motivele exploziei", a adăugat el într-un briefing de presă în cursul dimineţii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si