Bunica Maria, o pensionară în vârstă de 85 de ani, care locuiește în localitatea Scheiul de Sus, din comuna Hulubești, județul Dâmbovița și trăiește dintr-o pensie de numai 95 de lei lunar. 

Citește și: O femeie din Guineea a fost depistată la frontieră cu documentul de identitate al unei alte persoane

Cazul bunicuței a fost descoperit de Marius Simonică, fondatorul Asociației "Marius și Prietenii".

Situația doamnei Maria la impresionat pe fondatorul asociație, așa că a hotărât să îi ofere ajutor.

Bunica Maria trăiește dintr-o pensie de 95 de lei

Din puținii bani pe care îi încasează lunar, tanti Maria trebuie să își asigure hrana, dar și tratamentul medical de care are nevoie.

"Pe bunica Maria am întâlnit-o pe parcursul ultimei noastre acțiuni "Alimente pentru bunici". 

Când am ajuns la dumneaei a început să plângă de fericire pentru faptul că cineva îi trece pragul bordeiului. Din vorbă-n vorbă am aflat că venitul total al dânsei este de fix 95 de lei, adică 20 de euro.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Acum imaginați-vă cum ar trebui să supraviețuiască bunica Maria (și alte zeci de mii de bunici) cu acești bani când doar medicamentele o costă lunar mai mult decât venitul cu care statul o ajută. 

Așa că data trecută i-am cerut rețeta de medicamente și ne-am întors cu toate medicamentele necesare pe trei luni și cu promisiunea că o vom ajuta noi cu medicamentele pe termen nelimitat. 

Pentru cei care se întreabă: nu, nu are pe nimeni, până acum și-a mai făcut milă unul sau altul de a-și asigura medicamentele. Uneori a luat doar o parte din rețetă, iar ca hrană, mămăligă cu fructe, urzici etc", a scris Marius Simonică pe pagina sa de Facebook, în urmă cu ceva vreme.

Citește și: Descoperire macabră în Italia! Un bărbat a fost găsit mort în casă, gol pușcă și înfășurat în luminițe de Crăciun

Citeste si: Cristina Șișcanu, la cumpărături în Italia! Cât a dat vedeta pe o rochie dintr-un magazin de lux: „A avut reducere de 150 de euro.”- kfetele.ro

Citeste si: Ce ar fi făcut, de fapt, iubitul Mariei Diana în timp ce tânăra de 19 era atacată de urs: ”Totul s-a derulat în direct”- radioimpuls.ro

Într-o situație asemănătoare cu cea a bunicii Maria trăiesc o mulțime de vârstnici, care sunt nevoiți să-și ducă viața de la o zi la alta cu venitul mic pe care îl au. Pensia este prea mică, iar costul medicamentelor este unul mai mare decât își pot permite.

"Dragi oameni politici și cei care conduceți instituțiile statului… voi cum v-ați descurca cu suma de 95 (20 €) timp de o lună?! Să vă hrăniți, să vă asigurați medicamentele, să plătiți taxele și facturile?", a mai precizat Simonică.

Citește și: Un bărbat a incendiat mai multe mașini în Capitală. El a fost recunoscut de un polițist aflat în timpul liber


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si