Privirea agera si zambetul sincer si generos nu tradeaza la prima vedere suferinta acestei fetite. Pumnii sunt stransi. In felul acesta ochii curiosilor nu vor mai privi insistent palmele ei. Sufera de o dermatita atopica de ani buni si niciun tratament nu a functionat.

Mariu Binca, tatal Florentinei
" Tot nu-i trece cu tot felul de alifii, cu antibiotice, sapunuri, creme"

"Tot timpul ai manutele asa aspre?
Da.
Chiar daca iti da mami cu crema tot asa sunt?
A fost mai rau.

"Mai zice cateodata ca nu e si ea un copil normal. Ii zic ca este un copil normal, dar trebuie sa suportam durerea"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Alaturi de Anastasia si ceilati doi frati, Florentina se simte in largul ei si nu-si ascunde palmele. Ar vrea sa o poata mangaia pe surioara cea mica, insa se teme ca nu cumva sa ii zgarie obrajorii fini.

Mama spune ca intaia oara i-a observat palmele pe cand Florentina avea doar 2 ani. De atunci, manutele ei nu s-au vindecat niciodata complet.

"Se forma o coaja, apoi se crapa, ii dadeam cu alifie...exact asa"

Familia traieste din banii de alocatii si castigul tatalui. Munceste cu ziua pe unde apuca si cand apuca. Parintilor li se rupe sufletul atunci cand copila le sopteste ca si-ar dori ca palmle sa i se vindece.

Nu au bani de investigatii amanuntile iar analizele care pot depista alergiile si intolerantele nu sunt decontate de stat.

Actrita Ani Cretu, care este mama unui copil cu probleme de sanatate trage un semnal de alarma.

Dragi parinti, va semnalez ca in societatea noastra exista niste copii perfecti sanatosi pana in momentul in care intra in contact cu alergenul. Ce facem cu ei?

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si