Conacul Pana Filipescu e chiar un model de restaurare, Dorin, am putea spune. Dar, ma rog, macar la nivel de planuri, nu e singurul, nu? Nu este singurul, intr-adevar, este un monument istoric construit la mijlocul secolului al XVII-lea, in preajma anului 1650, de catre marele logofat Pana Filipescu, cel care s-a casatorit cu una dintre fiicele postelnicului Constantin Cantacuzino, fiica cea mare, Maria.
Cladirea este construita in stil traditional romanesc, pre-brancovenesc, stil care mai tarziu s-a dezvoltat in ceea ce numim astazi primul stil romanesc authentic, si anume cel dezvoltat in perioada domniei lui Constantin Brancoveanu.
Planurile sunt ca drumul Cantacuzinilor sa nu se opreasca doar la voi in poarta, nu? Nu, asa este, este vorba de un proiect cultural-istoric, intr-adevar, Drumul Cantacuzinilor, implementat de curand.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Este vorba de 10 localitati care au intrat in acest proiect si noi suntem pe drumul cel bun.
Urmareste rubrica "Ati fost aici" in video de mai jos: