Cu o puternică credință și o recunoștință nemărginită față de donator și medici, Daniela se pregătește acum să pornească într-o nouă etapă a vieții sale, plină de speranță și curaj.

„Mă iubește Dumnezeu”, a povestit românca având o strălucire în ochi, relatează jurnaliștii de la  Monitorul de Botoșani.

Românca noastră a plecat din țara ei natală în urmă cu zece ani, în căutarea unei vieți mai bune.

Mai apoi, femeia s-a dedicat în totalitate muncii în Italia.

Citește și: VIDEO- Divergențe între primarii din Capitală pe tema riscului seismic. Robert Negoiță, nemulțumit de Nicușor Dan: „Încerc să stabilim o întâlnire. Mă uit la el și tace”

În anul 2018, în timp ce se afla în țara care i-a devenit a doua casă, viața Danielei a fost zguduită de un diagnostic devastator.

„Am lucrat zece ani în Italia. A început să-mi fie rău. M-am dus la spital. Acolo îmi explicau doctorii dar nu înțelegeam. Apoi am venit acasă. Ulterior am mers la domnul profesor (medic – n.r.) și mi-a explicat ce am.

Am început tratamentul cu care am mers timp de cinci ani. După nu s-a mai putut și am început să fac dializă.

Făceam de trei ori pe săptămână”, a povestit conaționala noastră.

Daniela a acceptat cu greu situația în care se afla: trebuia să facă dializă 

Femeia își amintește și acum cât de greu a acceptat vestea: trebuia să facă dializă.O terifia gândul mai ales că nu a făcut nicio injecție măcar în viața ei, dar s-a transformat dintr-un om sănătos, într-un pacient bolnav permanent.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Familia ei, la fel ca și Daniela, a primit vestea cu durere și teamă în suflet. Tatăl ei, în special, s-a oferit cu inima îndurerată să îi doneze un rinichi.

Citește și: Un elev de 16 ani și-a înjunghiat profesoara la o şcoală din apropiere de Milano: "Nu părea să aibă vreo emoţie"

„Tata a murit cu gândul că voia să-mi facă transplant. Dar nu a putut. Iar sora mea a vrut și ea dar avea pe plămân niște pete, iar cealaltă are doar un rinichi”, a mai povestit femeia din Botoșani.

Cu toate acestea, într-o duminică care părea o zi ca oricare alta, botoșăneanca a primit vestea miraculoasă. Specialiștii de la Spitalul „C.I.Parhon” din Iași au realizat două transplanturi renale de la un donator care se afla în moarte cerebrală, iar unul dintre rinichi i-a fost donat Danielei.

Românca a primit o nouă șansă la viață

Aceasta a primit vestea în timp ce se afla în dializă, iar emoțiile au năvălit asupra ei.

Primul gând al ei a fost să-și arate recunoștința.

„Vreau să-i mulțumesc din suflet familiei care a fost de acord să doneze rinichii, tuturor medicilor, echipei care ne-au ajutat”, le-a povestit femeia jurnaliștilor.

Citește și: Mesaj emoționant transmis de soția lui Sergio Rico, portarul PSG rănit grav după un accident de călărie: "Nu mă lăsa singură, iubitul meu”

Primul loc pe care și-a propus să-l viziteze după ce va fi externată din spital este biserica. Medicii se arată optimiști în privința recuperării Danielei.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Două transplanturi fără o particularitate anume, evoluția mai mult decât favorabilă cu diureză prezentă, scăderea semnificativă a creatininei”, a precizat Dr. Daniel Andronic, medic primar in cadrul clinicii de Urologie și transplant renal.

Medicii cred în recuperarea Danielei

Daniela Urieșu, o femeie care și-a petrecut mulți ani lucrând în Italia și a trecut prin boală departe de casă, a primit o nouă șansă la viață în țara sa natală. Cu o puternică credință și recunoștință nemărginită față de donator și medici, ea se pregătește să înceapă o nouă etapă a vieții sale, plină de speranță și curaj.

Citește și: Strigătul de durere al mamei Anicăi, românca ucisă în Italia: „Găsiți-l pe ucigaș! A lăsat patru copii fără mamă!”

“Mă iubește Dumnezeu”, continuă cu o strălucire în ochi Daniela, simbol al rezilienței în fața suferinței și un exemplu de curaj și speranță pentru noi toți.

„M-a sunat azi mama plângând de bucurie”, a mai dezvluit Daniela, fericită că a depășit cu bine această jumătate de secol din viață.

Citește și: Lucian a murit într-un nefast accident rutier în Italia: „Ai lăsat în urmă o durere de nedescris!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si