Close sidebar
Close sidebar

Povestea de film a infractorului roman care s-a spovedit presedintelui! Bacauanul care a evadat spectaculos dintr-o inchisoare din Armenia, a fost condamnat saptamana trecuta in Statele Unite

Povestea lui Oliver Raducu Marian poate fi oricand o sursa de inspiratie pentru regizorii de la Hollywood.

Radu Constantin,


DISTRIBUIE
acest articol

La doar 37 de ani, romanul Oliver Raducu Marian a pus pe jar autoritatile de pe mai multe continente, a furat milioane de euro, a evadat dintr-o inchisoare mituind inalti functionari ai statului si a devenit "prieten"cu un sef de stat! Este ceea ce se numeste un infractor international de calibru, cu "afaceri legale" la Londra. Destinul lui este de-a dreptul fabulos. 

In urma cu o saptamana, Oliver Raducu Marian a fost condamnat la 46 de luni de inchisoare de un tribunal din Los Angeles. Romanul fusese dat in urmarire de catre FBi inca din 2013, dupa ce autoritatile descoperisera ca era capul unei retele de infractori romani care furau bani din conturile clientilor unor banci cu ajutorul unor dispozitive instalate in bancomate care le perimtea sa cloneze cardurile utilizatorilor. Romanul trebuie sa returneze victimelor sale aproape 800.000 dolari. 

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Oliver Raducu Marian este nascut in 1979, in Bacau si, oficial, este un respectabil om de afaceri. Are companii la Londra sau Hamburg si are afaceri imobiliare sau de comert. Este casatorit, are un copil si are resedinta in Marea Britanie. 

In urma cu 8 ani, Raducu a mai fost prins o data cu carduri clonate, in Republica Armenia. Desi era capul retelei, Oliver avea sa primeasca o pedeapsa extrem de mica: doar doi ani de inchisoare. Dupa un an si doua luni, el parasea penitenciarul si se intorcea la Londra. 

Partea cea mai frumoasa, de-abia acum urmeaza: romanul i-a scris o scris o scrisoare chiar presedintelui Armeniei, Serj Sarkisian, in care ii povestea acestuia cu lux de amanunte cum a reusit sa scape de inchisoare.

El a marturisit ca a dat mita 50.000 euro si 20.000 dolari, si le-a dat si numele celor care au incasat banii: anchetatorul din cadrul Serviciului National de Securitate al Armeniei, seful acsetuia, procurorul si chiar judecatorul.

Oliver a explicat presedintelui ca acestia au scos de la dosar probe care-l incriminau pe el si au falsificat altele impotriva unui subaltern roman, care a fost condamnat la 12 ani de inchisoare.

Prin acest gest, romanul cerea gratierea fostului sau partener, care nu era vinovat pentru multe din lucrurile pentru care fusese condamnat,

Acesta nu a fost gratiat, insa Raducu a devenit vedeta in Armenia, dupa ce administratia prezidentiala a recunoscut ca scrisoarea este reala. Informatia a fost preluata de toate agentiile de presa din lume. 

In ciuda "popularitatii" sale, nu exista nici o fotografie cu Oliver Raducu Marian care sa fi aparut in vreo publicatie din lume. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI