Desi cirucla intens pe retelele de socializare, putini stiu povestea din spatele ei. Medicul Zbigniew Religa a realizat la inceputul anului 1987 primul transplant de inima din Polonia, la Institutul de Cardiologie din Varsovia. Interventia a durat 23 de ore, iar pacientul Tadeusz Zitkevits a raspuns bine.

James Stanfield, fotograful de la ”National Geographic” a fost cel care a imortalizant momentul. Nici dupa operate, medical nu s-a miscat de langa pacient, ci a stat sa-l supravegheze, noteaza a1.ro  Fotografia a ajuns pe prima pagina a revistei, devenind cea mai buna imagine a anului.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

Citeste si: 1.500 de lei, atat cerea un medic cardiolog din Iasi spaga pentru o operatie pe cord.

Medicul, care a salvat mii de vieti, a primit in 2007 o veste crunta: a fost diagnosticat cu cancer. Dupa nici doi ani, acesta a si pierdut lupta cu boala.

In schimb, pacientul Tadeusz Zitkevits traieste si astazi. De fiecare data cand este rugat, ia poza lui Stanfield, pune degetul pe pacient si spune: ”Eu sunt asta! Tocmai primisem o viata noua!”.


 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si