Close sidebar
Close sidebar

Povestea din spatele imaginii care face inconjurul lumii: ”Eu sunt asta! Tocmai primisem o viata noua!”

Fotografia cu medicul care sta la capataiul unui pacient, in sala de operatie, face inconjurul lumii. Realizata in 1987, imginea surprinde primul transplant de inima din Polonia.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

Desi cirucla intens pe retelele de socializare, putini stiu povestea din spatele ei. Medicul Zbigniew Religa a realizat la inceputul anului 1987 primul transplant de inima din Polonia, la Institutul de Cardiologie din Varsovia. Interventia a durat 23 de ore, iar pacientul Tadeusz Zitkevits a raspuns bine.

James Stanfield, fotograful de la ”National Geographic” a fost cel care a imortalizant momentul. Nici dupa operate, medical nu s-a miscat de langa pacient, ci a stat sa-l supravegheze, noteaza a1.ro  Fotografia a ajuns pe prima pagina a revistei, devenind cea mai buna imagine a anului.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Medicul, care a salvat mii de vieti, a primit in 2007 o veste crunta: a fost diagnosticat cu cancer. Dupa nici doi ani, acesta a si pierdut lupta cu boala.

In schimb, pacientul Tadeusz Zitkevits traieste si astazi. De fiecare data cand este rugat, ia poza lui Stanfield, pune degetul pe pacient si spune: ”Eu sunt asta! Tocmai primisem o viata noua!”.


 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI