Terorile prin care a trecut românul în vârstă de 56 de ani au ieșit la iveală în urma unei anchete condusă de Procuratura din Verona. În urma acesteia, cinci polițiști (un inspector și patru agenți) au fost acuzați de tortură, leziuni corporale, fals, omisiuni de acte oficiale, delapidare și abuz în serviciu. Totodată, violențele au fost comise de cei cinci indivizi în perioada iulie 2022 – martie 2023, asupra unor persoane care se aflau în custodia poliției.

Citește și: Șase ani de închisoare pentru un tătic român din Italia care și-a răpit fiul de patru ani pentru a sufla în lumânări de ziua lui. „Nu i-aș fi făcut niciodată rău"

Nicolae Daju, un român care a fost supus acestor tratamente de groază, a povestit pentru jurnaliștii de la  La Repubblica: „Am fost forțat să urinez într-un colț al camerei și am fost folosit ca o cârpă, au șters cu mine pe jos”.

Nicolae a ajuns în Peninsulă în anul 2020 cu speranța că va găsi un loc de muncă și un trai mai bun decât în țara lui. Din nefericire, acesta a sfârșit pe străzi, ajungând să-și petreacă nopțile pe băncile din parcul situat în fața cimitirului monumental.

Nicolae a trecut prin clipe de coșmar după ce s-a comportat absolut normal în fața polițiștilor

Considerând starea sa de vulnerabilitate, ar fi fost de așteptat ca forțele de ordine să adopte o abordare umană și solidară în privința sa, însă nu a fost și cazul românului. În urmă cu un an, pe data de 14 octombrie, Nicolae a fost oprit de polițiști fără un motiv anume:

„Eram în barul Primo Kilometro, în zona Fiera. Eram cu un prieten, beam o bere și un cafea.

Brusc, a sosit o mașină de poliție, au coborât doi agenți, au venit imediat la noi și ne-au cerut documentele.”

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Românul le-a prezentat polițiștilor cartea de identitate. „Nu a fost suficient, mi-au spus să urc în mașină, dar înainte de a mă lăsa să intru, m-au stropit în față cu spray iritant.”

Citește și: Un român a fost lăsat să moară într-o baltă de sânge, în Italia. "Îl lovea cu piciorul și după ce l-a înjunghiat"

Nicolae nu s-a opus identificării și nu constituia un pericol pentru restul cetățenilor, dar odată ajuns la comisariat „unul dintre cei doi polițiști m-a prins de păr și m-a târât, până m-a închis într-o celulă cu un perete transparent. Aveam nevoie să merg la baie, urgent. Am încercat să atrag atenția unui polițist gesticulând prin perete. Mi-au spus că nu pot merge la baie și că ar trebui să fac pe jos.”

Citește și: Durere fără margini pentru un tată care şi-a găsit fiica de doar 11 ani moartă în pat

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Bărbatul trecut de vârsta de 50 de ani a urmat sfatul polițistului: „M-am dus într-un colț și am făcut pipi. Din păcate, am fost pedepsit pentru asta. Îndată ce am terminat de urinat, un polițist (asistentul-șef L.D., n.red.) a intrat înăuntru ca o furtună. M-a stropit în față cu spray-ul iritant încă o dată și apoi m-a târât pe jos peste băltoaca de urină. Când m-am ridicat, la un moment dat, primul polițist m-a lovit cu un pumn în zona ficatului.”

Consecința abuzurilor și violențelor exercitate asupra lui și a altor persoane străine sau fără adăpost a fost arestarea a cinci polițiști la Verona, aceștia fiind implicați în aceste acțiuni.

Citește și: Legenda meșterului Manole dusă la nivel extrem: o tânără care a fost dată dispărută în 2014 a fost găsită zidită în pereții unei case


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si