Totul a avut loc într-o comunitate cu mai puține resurse monetare din municipiul Blaj, judeţul Alba, acolo unde cei 5 frați au fost lăsaţi să se îngrijească singuri chiar de mama lor pentru câteva zile. În realitate, mama celor 5 copii a plecat împreună cu un bărbat care stă într-o comună aflată la aproximativ 20 de kilometri de Blaj. 

Citeste si: Tânărul din Ploiești, electrocutat lângă șinele de cale ferată, are nevoie de sânge

”Înainte de a pleca, a cumpărat doi saci de cartofi, două pâini, doi litri de ulei, carne tocată şi câteva dulciuri, alimente pe care minorul (…) în vârstă de 10 ani la momentul respectiv, le-a gătit, făcând cartofi prăjiţi în mod repetat pe tot parcursul celor cinci zile.

În această perioadă cei cinci minori au rămas singuri în casă, nesupravegheați (…). Minorii nu au suferit leziuni fizice, nu au necesitat îngrijiri medicale, însă alimentația nu a fost una corespunzătoare”, se menționează în documentele anchetei care a fost derulată după ce o vecină a sunat la 112, relatează jurnaliștii de la  adevarul.ro.

Vecina a intrat în alertă după ce a auzit plânsetele copiilor. A sunat imediat la 112

La scut timp după apelul telefonic al vecinei la 112, la domiciliul celor 5 frați minori a sosit un echipaj de poliţie. Sesizați în legătură cu situația, oamenii legii au demarat o anchetă. Mama celor 5 copii a fost identificată de polițiști şi a fost adusă acasă. Reprezentanții

DGASPC Alba au respins plasamentul de urgența considerându-se că femeia poate avea, în continuare grijă de copii ei. Avertismentul nu a fost suficient pentru femeie, astfel, situația s-a repetat.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

La doar două luni după ce și-a lăsat copii nesupravegheați timp de câteva zile, în luna decembrie a anului trecut, mama copiilor a plecat din nou de acasă. Și de aceasta dată, femeia şi-a lăsat pe copiii fără mâncare, sursă de căldură şi fără a fi supravegheați.

Citeste si: O copilă de 14 ani a născut în ambulanță, în drum spre spital

Mai apoi, Serviciul de Asistenţă Socială Blaj a propus instituirea plasamentului în regim de urgenţă pentru copii, hotărâre aprobată şi de cei de la DGASPC. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

În acest context, procurorii au dispus încuviințarea deschiderii procedurii adopţiei interne pentru patru minori şi suspendarea exercitării a drepturilor şi obligațiilor părintești. Unul dintre cei cinci copii a fost plasat în grija tatălui.

Citeste si: Un autocar și un TIR s-au ciocnit în județul Bacău. În autocar se aflau 76 de pasageri


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si