Close sidebar
Close sidebar

Povestea elevului de 10 din Vaslui. Este olimpic si va studia biologia la Oxford

Vlad este in clasa a XII-a, iubeste biologia si are numai note de 10. Vrea ca pe viitor sa studieze la Oxford si sa fie cercetator, dar nu aici, ci in Marea Britanie.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Vlad este fascinat de biologie iar asta se vede si din cele peste 100 de diplome si medalii pe care le-a obtinut de-a lungul anilor. Ultimul succes: a obtinut punctaj maxim la olimpiada nationala si va concura cu elevi din toata lumea la competitia internationala din Marea Britanie, scrie Digi24.

Profesorii si colegii lui au numai cuvinte de lauda pentru Vlad.

Catalin Igant, directorul liceului "Mihail Kogalniceanu" Vaslui: „Este un elev tenace, inteligent, extraordinar de bun la toate obiectele de studiu”.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

Vlad Simbotin, elev: „invat destul de mult, in medie, sa zic, 4-5 ore, dar inspre probele olimpiadelor se mareste durata, vreo 10 ore uneori, e program ceva mai intens, dorm destul de putin”

Gianina Romascu, profesor de biologie: „Mereu avea intrebari, mereu ma suna, mereu imi trimitea mailuri sau mesaje... dar aici cum este? ca aici spune intr-un fel, aici in alt fel ...si am observat ca este interesat, foarte dornic sa afle mai mult, sa reuseasca”.


si elevii de 10 se distreaza, asa ca Vlad iese frecvent in oras cu prietenii, joaca tenis si canta la chitara.

Mihnea Dima, coleg: „De fiecare data cand am nevoie de ceva merg la el si ma ajuta fara nicio problema, iesi, avem si activitati distractive impreuna”.
Florin Simbotin, tatal: „Ca toti copiii, e pasionat de cunoastere, cel mai important pentru el e sa cunoasca si cat mai mult”.


Dupa bacalaureat, Vlad se va inscrie la Facultatea de Biologie a Universitatii Oxford, din Marea Britanie. Visul lui este sa ramana acolo sI sa devina cercetator.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI