Mama fetiței de 12 ani s-a stins din viață pe vremea când aceasta era doar un bebeluș. Tatăl Kirei, Evhen Obedinsky, fost căpitan al echipei naționale de polo pe apă a Ucrainei și a murit împușcat în timp ce forțele rusești își croiau drum în Mariupol, în data de 17 martie.

Citeste si: Un copil din Marea Britanie a reușit să strângă o mică avere pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni. Cum a reușit băiatul de 12 ani să adune 220.000 de lire 

La câteva zile după moartea tatălui său, Kira și prietena bărbatului au încercat să fugă din oraș pe jos, împreună cu alți vecini, însă, după ce a fost rănită de explozia unei mine antipersonal, fata a fost transportată la un spital din regiunea Donețk, care este controlată de separatiștii susținuți de Moscova.

Bunicul Kirei se teme că nu o mai vedea niciodată

În prezent, bunicul fetiței, Oleksander, se teme că nu-și va mai vedea niciodată nepoata. Bărbatul a declarat că un oficial al guvernului separatist din Donețk l-a apelat și l-a invitat să călătorească acolo pentru a o lua acasă, lucru care este imposibil din cauza războiului. Acesta afirmă că a vorbit cu reprezentanții spitalului care i-au spus că Kira va fi trimisă în cele din urmă la un orfelinat din Rusia.

Citeste si: ZIUA 54 de război. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului e sigur că Rusia va rezista în confruntarea actuală cu Occidentul/ Zelenski acuză existența unor „camere de tortură”

Guvernul rus a precizat că a ajutat la mutarea a cel puțin 60.000 de ucraineni în siguranță peste granița rusă. Guvernul ucrainean a susținut că aproximativ 40.000 de persoane au fost relocate împotriva voinței lor, descriind acest lucru drept răpire și deportare forțată.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați a menționat că peste 433.000 de refugiați ucraineni au ajuns în Rusia din data de 24 februarie, când forțele militare ale lui Vladimir Putin au intrat în Ucraina, relatează Mediafax.

Citeste si: 14 jucători şi antrenori ai echipei de eşalon secund Prikarpattia s-au înrolat în armata ucraineană

Oleksander a menționat că rușii i-au luat și documentele Kirei și au afirmat că i se vor furniza unele noi în Rusia.

Presa rusească mușamilizează cazul Kirei

Presa din Federația Rusă, care a minimalizat în mod repetat brutalitatea conflictului din Ucraina, a publicat o înregistrare video în care Kira vorbește fericită despre faptul că uneori i se permite să își sune bunicul.

Citeste si: Zelenski anunță că l-a invitat pe Macron în Ucraina, pentru a constata existenţa unui “genocid”

Aceasta este o „dovadă” că nu a fost răpită, conform unui prezentator de televiziune rus, care a catalogat afirmația drept un alt „fake-news ucrainean”.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Între timp, Oleksander a primit un mesaj audio de la Kira care îi spune să nu plângă, dar tânăra care și-a pierdut familia, libertatea și casa în război nu-și poate opri propriile lacrimi.

„Nu te-am văzut de atât de mult timp”, mărturisește copila. „Îmi vine să plâng”.

Citeste si: Mama unui marinar rus de pe nava scufundată: „M-a sunat și plângea din cauza a ceea ce a văzut. A fost terifiant”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si