Petre Ciuvăț a fost medic într-un spital din București, dar de doi ani s-a retras la Rovinari, unde lucrează în secția de ATI.

Dr Petre Ciuvăț, care va împlini luna viitoare 80 de ani, spune că nu se teme de coronavirus. Deși face parte din categoria cea mai vulnerabilă în fața acestui virus, medicul octogenar se duce zilnic la spital și spune că spitalul din Rovinari poate face față oricărei crize.

Citeste si: Al optulea județ din România în care purtarea măștilor devine obligatorie

Medicul de 80 de ani de la Rovinari: Doar la cutremurul din 1977 am mai simțit o astfel de frică 

”Nu m-am gândit deloc să plec din spital. Chiar nu îmi explic de ce lumea se teme atât de mult de coronavirus. Avem metode de combatere și îi vom ține în viață pe cei afectați. Singura criză similară prin care am mai trecut a fost la cutremurul din 1977, de atunci nu am mai simțit o astfel de frică în rândul populației. Spitalul Rovinari este pregătit de orice este mai rău, avem aparatură nouă și materiale de protecție”, a declarat dr Petre Ciuvăț pentru Gorjeanul.

Citeste si: Mesajul emoționant al unui medic din prima linie din Italia: "Nu suntem eroi și ne este frică"

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Aproape 500 de cadre medicale, infectate cu coronavirus

Conform informațiilor oficilae, numărul cadrelor medicale depistate pozitiv cu noul coronavirus crește de la o zi la alta, pe măsură ce acestea sunt testate.

Cele mai multe cazuri sunt în Suceava, București și Arad. Potrivit ultimelor statistici, numărul cadrelor medicale infectate se apropie de 500. Alte câteva sute sunt în carantină sau izolare, au fost testate și așteaptă rezultatul.

Citeste si: Replica dura a unui medic de la spitalul Obregia: "Nu va mai bateti joc de noi! Sunt nemancata de aseara, nu am mai baut apa de dimineata"

La Suceava, testările continuă  pentru peste 100 de cadre medicale. În timp ce 318 au fost confirmate deja.

La București sunt 65 de cadre medicale infectate, cele mai multe la Spitalul Gerota, dar și la spitalul Universitar, spitalul Militar sau Sf. Ioan.

Urmează Aradul și Hunedoara, cu 24 de cazuri.

Din numărul total de personal medical depistat pozitiv, 80 sunt  medici și asistenți  angajați ai ambulanțelor.

Foto: Gorjeanul


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si