Close sidebar
Close sidebar

Povestea emoționată a lui Ton, un raton care a ajuns ilegal în România. Micuțul blănos a fost abandonat de stăpâni

Un ONG din țara noastră care se ocupă cu îngrijirea animalelor sălbatice a făcut publică povestea lui Ton, un raton adus ilegal în România, în urmă cu cinci ani, care a fost abandonat mai apoi de stăpâni.

Alexandra Costea,

Povestea emoționată a lui Ton, un raton care a ajuns ilegal în România. Micuțul blănos a fost abandonat de stăpâni

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"El este Ton. Un raton provenit din comerțul ilegal cu animale exotice.Ton a fost cedat Fundației noastre după ce a omorât două pisici și o găină, smulgandu-le prin gardul padocului în care era cazat. Ca rezultat, stăpânului său i s-a făcut teamă pentru propriul copil, cu care Ton se juca zilnic", au dezvăluit membrii  fundației Visul Luanei.

Potrivit membrilor fundației, Ton este un raton din specia Procyon lotor, o specie un pic agresivă. Specia provine din America, mai exact continentul Central și Nord American, acolo unde ratonii vânează și se hrănesc cu animale mai mici decât ei (păsări, mamifere, reptile, amfibieni) și pot deveni extrem de agresivi dacă se simt încolțiți sau atacați.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: O fată de 9 ani din Hunedoara a fost găsită desculță pe un câmp

Mai mult, membrii fundației Visul Luanei susțin că în afara continentelor Americane, specia simpaticului Ton este considerată invazivă, animalele fiind în stare să creeze ravagii în fauna locală, în cazul în care este introdusă voit sau accidental. Fundația a transmis că specia ratonului Ton nu a ajuns în zonele sălbatice din România, lucru pe care au transmis că nu și-l doresc.

Blănosul Ton este una dintre victimele dorinței oamenilor de a deține animale exotice, care nu se gândesc la repercusiunile ce pot apărea în urma achiziționării lor.

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

Citeste si: Oamenii au ieșit în stradă în Sălaj. Sunt revoltați din cauza interlopilor din localitate

Visul Luanei a povestit că astfel de animale nu pot fi din punct de vedere legal și logistic mutate în zonele native, din cauza habituării acestuia, iar Ton nu poate fi redat libertății. Simpaticul raton se află de un an în grija fundație și este gata ca oamenii să-i audă povestea.

„Ton devine de azi primul ambasador al Centrului nostru și prin exemplul lui dorim să educăm publicul despre biodiversitate și protejarea ei.

Deși cu nicio altă specie sălbatică nu interacționăm mai mult decât necesar, cu Ton vom avea interacțiuni frecvente și în funcție de starea lui și timpul personalului nostru, vom acomoda scurte vizite și pentru cei dornici sa îl cunoască", au transmis reprezentanții fundației caritabile.

Cum puteți să faceți cunoștință cu blănosul Ton

Potrivit membrilor fundației, ratonul Ton este un animal care are nevoie de tratament special, acesta având adesea „toane”.

Citeste si: Record în România: un bărbat a fost prins la volan după ce permisul său a fost suspendat acum 18 ani

„Deși pare un ghemotoc de blană numai bun de ‘’pufoșit’’, el se poate supăra, se poate speria și poate mușca. Nu-i plac zgomotele puternice și nu accepta sa fie agasat. De asemenea, îi place să scormonească și să demonteze lucruri. Dacă o să vedeți obiecte rupte prin țarcul lui, să știți că el le-a distrus. În repetate rânduri a reușit să distrugă pereții țarcului anterior și a reușit să demonteze câteva cuști de transportat căței.

Pe Ton îl veți întâlni la intrarea în clinica Centrului nostru, într-un țarc solid pe care l-am conceput special ca acesta să nu poată evada, dar și să-i îndeplinească nevoia de a se ascunde dacă nu are chef de atenție. Vă rugăm nu-l deranjați dacă nu este dornic de interacțiune.

Citeste si: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul- kfetele.ro

Citeste si: Aamir Khan, despre conflictul aprig cu Salman Khan pe platourile de filmare ale filmului „Andaz Apna Apna”- radioimpuls.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Singurul animal de pe Pământ care rezistă unui atac nuclear. Există și în România

De asemenea, populațiile de ratoni din sălbăticie sunt considerate rezervor pentru virusul rabic și alți patogeni cu risc zoonotic. Pentru a evita orice risc epidemiologic asociat cu prezența lui în centru, Ton a fost deparazitat intern, extern și a fost vaccinat antirabic.

Și probabil cel mai important, dacă nu s-a înțeles deja, DESCURAJĂM TOTAL ca oamenii să-și procure ratoni pe post de animal de companie! Pe lângă riscul ca aceștia să evadeze și să devină un pericol pentru sute de specii autohtone, riscați să fiți mușcați sau să vă rănească alte animale de companie.",  au mai dezvăluit cei care au grijă de ratonul Ton.

Citeste si: ”Motanul încălțat” i-a impresionat pe cei mici

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI