Intamplarea s-a petrecut pe data de 5 septembrie 1986 in orasul Karachi din Pakistan. Atunci, un grup de islamisti au atacat un avion al companiei aeriene "Pan American" (SUA). Acest atac terorist se putea sfarsi tragic, dar tanara stewardesa Neerja Bhanot a reusit sa evite tot dezastrul.

Ea era sefa insotitorilor de bord al zborului PA 73 chiar in momentul in care pasagerii si membrii echipajului au fost luati ca ostatici de patru teroristi inarmati.

Neerja i-a anuntat pe piloti, iar acestia au reusit sa fuga printr-o trapa a avionului.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Islamistii au intrat in avion si au cerut tutror pasagerilor sa se identifice pentru ca intentionau sa ii impuste doar pe americani. Au reusit sa identifice cativa, dar ulterior, stewardesa a reusit sa ascunda toate pasapoartele si actele de identitate ale pasagerilor si, fiind in imposibilitatea de a-i identifica pe americani, islamisti nu au mai omorat pe nimeni.

Pilotii anuntasera intre timp politia, iar trupele speciale au intervenit imediat.

Cand politistii au intrat in avion, Neerja a reusit sa ii evacuze pe pasageri in siguranta.

In momentul in care a vrut sa paraseasca si ea avionul, a observat trei micuti ascunsi intre scaunele aparatului de zbor. A sarit sa ii apere si atunci a fost ucisa de catre teroristi. Ulterior, atacatorii au fost anihilati de catre fortele de ordine.

Povestea ei este una exceptionala si care oricand poate sa devina subiectul unui film de succes la Hollywood.

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si