Close sidebar
Close sidebar

Povestea fascinanta a romanului care a facut inconjurul Pamantului in opinci, in 1916

Dumitru Dan a strabatut, in 1916, pamantul pe jos. Romanul a reusit o performanta extraordinara, calatorind prin 1.500 de orase, din 74 de tari, in 2.200 de zile.

A.C.,


DISTRIBUIE
acest articol

La concursul organizat de Touring Club de France s-au inscris patru tineri romani, insa doar unul a ajuns pana la final: Dumitru Dan. Premiul era de un franc pe kilometrul parcurs.

Romanul a inregistrat intreaga calatorie pe o banda magnetica.

„Am vizitat 1.500 de localitati, 74 de tari, 30 de colonii, traversand trei oceane, inconjurand de sapte ori Ecuatorul. Eu nu avusesem posibilitatea de a intra la Universitatea din Iasi pentru ca eram copil sarac. M-am intovarasit cu alti trei prieteni si am plecat pe jos, dand spectacole in diverse orase, ca sa castigam bani: Viena, Budapesta, Bruxelles, si cand am ajuns la Paris, in costume nationale si opinci, am cantat muzica folclorica. Dupa o vreme, doi dintre noi s-au inscris la Conservator si doi la Facultatea de Geografie".

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Povestile sale sunt de-a dreptul fascinante: a dat spectacole pentru bani, a dormit in “pat” cu tigrul si a cazut prada frigurilor galbene.

„In Australia, a trebuit sa trecem printr-o padure plina de fiare. Am vazut in departare niste arbori inalti si am vrut sa mergem sa dormim in ei. Nu am facut decat 6-7 kilometri si am cazut intr-o groapa care era acoperita cu frunze si plina de sange si buruieni arse. Ne-am dat seama ca am cazut intr-o capcana pentru animale. Imediat au aparut sase capete ciocolatii, cu nasul turtit.
Au aruncat buruieni aprinse in groapa unde stateam. Am cazut in nesimtire si ne-am trezit legati de copaci, iar tribul dansa in jurul nostru. Cand au vazut ca miscam, ne-au dezlegat si ne-au dat trei oale cu bautura. Am refuzat si atunci ei au inceput un dans dracesc, lovindu-ne cu picioarele. Ne-au adus o tava cu gandaci si larve prajite. Am reusit sa evadam si sa ne strecuram langa cortul sefului de trib, de unde sa ne luam bagajele.
Tragand focuri de arma si speriindu-i, ne-am indepartat
”, noteaza Romania Libera.

Citit mai mult AICI.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI