Sofia este un adevărat exemplu pentru tânăra generație! Aceasta are 14 ani și este câștigătoare la Olimpiadele Preșcolarilor la Olimpiadele Internaționale de Aritmetică Mentală, scrie Gândul.

Câte medalii a reușit să câștige Sofia?

Pe lângă pasiune pentru cifre și socotit, tânăra este atrasă și de teatru, dar și de limbi străine. La doar 4 ani, Sofia a reușit să câștige la Olimpiadele Preșcolarilor, iar de atunci șirul victoriilor au continuat.

Acum, eleva se bucură de cele peste zece medalii și trofee la competițiile naționale și internaționale din Egipt, Turcia, Olanda și India, dar și de participarea la diverse concursuri. 

Sofia campionaă aritmetică

Ea este Sofia.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Vacanța de Paște 2024. Când se întorc elevii la școală

De asemenea, în ultimul an a fost, lună de lună, lider de clasament al Olimpiadei Internaționale de Aritmetică Horus, la categoria profesioniști, mai informează sursa citată mai sus.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

În anul 2023, Sofia a fost fericita câștigătoare a titlului de „Campion de Campion”, cel mai mare punctaj, în finala competiției organizate în Olanda. Și în anul 2022, ea a obținut titlul de „Campion” în Cairo, Egipt.

”Pentru mine, o olimpiadă este ca un roller coaster, te emoționează, te îndeamnă la mai multă dorință de competiție și îți oferă un prilej de bucurie. Experința de a participa la un astfel de concurs este una magică și inedită.

Mereu mi-a plăcut să mă remarc prin cunoștințele mele, iar olimpiadele școlare și extrașcolare sunt pentru mine cel mai bun mod de a mă exprima liber”, spune olimpica, conform sursei menționate.

Sofia campioană aritmetică

Imagine reprezentativă pentru matematică.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Ce condamnare a primit șoferul care a accident 6 minori, în Petroșani? Bărbatul era băut și nu avea permis

Până acum, Sofia se declară mândră de rezultatele ei și își dorește ca pe viitor să evolueze și să învețe lucruri noi.

Sofia este acum o domnișoară de aproape 14 ani. A fost și este un copil deosebit, competitiv, obiectiv, muncitor, autodidact. Olimpiada Preșcolarilor, pe care a susținut-o la patru ani, a fost prima ei experiență serioasă în fața unui concurs. Pentru noi, ca părinți, o provocare, o curiozitate, de a îi testa capacitatea, pentru Sofia, o joacă. A fost o experiență minunată, pe care o recomand cu mare încredere!”, a explicat mama Sofiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si