Doamna Ioana a urmat cursurile de voluntariat de la "Marie Curie", dupa ce a auzit de ele la DGASPC Sector 4, la Clubul Seniorilor.

„Lunea, miercurea si joia, avem cor la Club, asa ca vineri pot merge la copii. I-am zis fetei mele:- Mami, io nu mai iau medicamentele de tensiune. Am inima tare; am vazut copilasii aia la incubator. Vreau sa ajut”.

Citeste si: Abia la 41 de ani a devenit mama, dupa ce s-a chinuit ani in sir! Ce i-a facut sotul in fiecare zi pentru a ramane gravida

La Spitalul Marie Curie exista si o sala de curs pentru romani si straini care vor sa ajute voluntar bebelusii abandonati. Ei invata pe o papusa cum sa fie ridicat, imbratisat si hranit un nou-nascut.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Proiectul se afla acum in faza pilot urmand sa fie extins in perioada urmatoare, potrivit republica.ro.

Astfel, pana in august 2018, asociatia „Inima Copiilor”, impreuna cu Spitalul, organizeaza sesiuni lunare de pregatire a celor care isi doresc sa ofere benevol timp si afectiune prematurilor si nou-nascutilor cu afectiuni grave internati la Terapie Intensiva nou-nascuti.

Voluntarii, care vor purta in curand uniforme speciale, de culoare verde, pentru a se deosebi de personalul medical din sectie, nu executa manevre sau acte medicale.

Ei doar ating, mangaie, hranesc, imbratiseaza si le canta micutilor singuri si suferinzi. Au invatat cu “Petruta” (papusa) sau acasa, cand si-au crescut fiii si apoi nepotii, iar acum vor mai mult. Vor sa fie utili.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si