Close sidebar
Close sidebar

Povestea impresionanta a unei batrane din Bucuresti! Are 73 de ani, 5 copii, 10 nepoti si vine la un spital sa ingrijeasca bebelusii abandonati

Batrana, in varsta de 73 de ani, se numeste Ioana Antonescu. Ea face voluntariat la Spitalul "Marie Curie", unde are grija de bebelusii abandonati.

M. P.,


DISTRIBUIE
acest articol

Doamna Ioana a urmat cursurile de voluntariat de la "Marie Curie", dupa ce a auzit de ele la DGASPC Sector 4, la Clubul Seniorilor.

„Lunea, miercurea si joia, avem cor la Club, asa ca vineri pot merge la copii. I-am zis fetei mele:- Mami, io nu mai iau medicamentele de tensiune. Am inima tare; am vazut copilasii aia la incubator. Vreau sa ajut”.

La Spitalul Marie Curie exista si o sala de curs pentru romani si straini care vor sa ajute voluntar bebelusii abandonati. Ei invata pe o papusa cum sa fie ridicat, imbratisat si hranit un nou-nascut.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Proiectul se afla acum in faza pilot urmand sa fie extins in perioada urmatoare, potrivit republica.ro.

Astfel, pana in august 2018, asociatia „Inima Copiilor”, impreuna cu Spitalul, organizeaza sesiuni lunare de pregatire a celor care isi doresc sa ofere benevol timp si afectiune prematurilor si nou-nascutilor cu afectiuni grave internati la Terapie Intensiva nou-nascuti.

Voluntarii, care vor purta in curand uniforme speciale, de culoare verde, pentru a se deosebi de personalul medical din sectie, nu executa manevre sau acte medicale. Ei doar ating, mangaie, hranesc, imbratiseaza si le canta micutilor singuri si suferinzi. Au invatat cu “Petruta” (papusa) sau acasa, cand si-au crescut fiii si apoi nepotii, iar acum vor mai mult. Vor sa fie utili.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI