Minune în lumea medicală. Un copil de 12 ani, care și-a pierdut capul în timpul unui accident rutier grav, a primit o șansă la viață. Medicii israelieni au reușit să îi reatașeze capul băiatului. Decapitarea internă este de obicei fatală, dar specialiștii în traumatologie de la un spital din Ierusalim l-au adus pe băiat pe drumul către recuperarea completă.

Citește și: Cum evoluează starea eroului de la Piatra Neamț care a sărit în flăcări pentru a-și salva pacienții? Cătălin Denciu s-a ales cu arsuri pe 70% din suprafața corpului

Capul băiatului a fost tăiat intern de la gât intern în timp ce se plimba cu bicicleta. Intervenția a venit urmată de multe zile la terapie intensivă. Chirurgii ortopedici Dr. Ohad Einav și Dr. Ziv Asa au explicat că cea mai gravă dintre rănile lui Suleiman în urma accidentului a fost o fractură în conexiunea internă dintre cap și gât, iar ligamentele au fost rupte.

Citește și: Alexia, adolescenta de 15 ani cu braţele replantate, şi-a trecut "îngerul" pe certificatul de "renaştere": „Ești simbolul triumfului vieţii"

Capul era desprins de corp aproape în totalitate

„Din cauza rănii grave, capul s-a desprins aproape complet de la baza gâtului”, a spus Einav. Copilul a fost transportat cu un avion la centrul medical, iar șansele erau 50-50.

Procedura medicală a durat câteva ore.  

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

„Abilitatea noastră de a salva copilul s-a datorat cunoștințelor noastre și celei mai inovatoare tehnologii din sala de operație.”, a mai adăugat medicul.  

Citește și: Alexia, adolescenta de 15 ani căreia medicii i-au salvat mâinile, s-a întors la școală: „Dovada că minunile există”

„Să fiți binecuvântați!”, a spus tatăl lui Suleiman personalului medical când au părăsit spitalul. „Vă voi mulțumi toată viața pentru că l-ați salvat pe unicul meu fiu drag. Datorită vouă și-a recăpătat viața chiar și atunci când șansele erau mici și pericolul era evident. Ceea ce l-a salvat au fost profesionalismul, tehnologia și luarea rapidă a deciziilor de către echipa de traumatologie și ortopedie. Tot ce pot spune este un mare mulțumesc.” 

Citește și: Alexia, fata cu brațele replantate s-a întâlnit cu colegii. Revederea a fost una emoționantă

Minune și în România. Medicii au reatașat brațele Alexiei, o adolescentă de 15 ani, rănită grav într-un accident 

Alexia, tânăra în vârstă de 15 ani ale cărei brațe au fost replantate după un grav accident rutier, a făcut un gest emoționant pentru medicul care i-a oferit o nouă şansă în viaţă. Adolescenta și-a scos certificatul de „renaștere”. Adolescenta în vârstă de 15 ani și-a scos un certificat de "renaştere" şi a trecut-o pe medicul Sidonia Susanu, cea care i-a oferit a doua șansă la viață, drept părintele său.  

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Tradiția pe care Lora a refuzat să o respecte la nuntă: ”Este un obicei barbar”- radioimpuls.ro

Citeste si: Uleiul care te ajută să ai un somn profund şi odihnitor. Lidia Fecioru: "Ne ajută să ne calmăm frica de a nu fi auziți și văzuți"- antena3.ro

Citește și: O tânără s-a trezit din comă după o lună și a văzut că nu mai este gravidă. "Rugăciunile voastre au funcționat"

"Mulțumesc frumos, Alexia, pentru surpriza extraordinară și bucuria cu care mi-ai umplut sufletul! Este o mare onoare pe care ne-ai oferit-o, alegându-ne să fim 'părinții renașterii tale'! Tu, dragă mea copila, ești simbolul triumfului vieții și a binelui! La început de Săptămâna a patimilor, în așteptarea Învierii Domnului, va urez tuturor, dragi prieteni, că binele să biruiască întotdeauna în viață voastră",   a fost mesajul medicului Sidonia Susanu, cea care a coordonat intervenţia chirurgicală extrem de complexă şi de riscantă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si