În anul 1975, Glynn Simmons, originar din SUA, a fost acuzat pe nedrept de o crimă pe care n-a comis-o, pentru care a ispășit 48 de ani în închisoare. Bărbatul a fost condamnat pentru asasinarea unui angajat al unui magazin de băuturi alcoolice în timpul unui jaf petrecut în Edmond. Pentru nedreptatea care i s-a făcut, consiliul municipal a decis să-i ofere o sumă de bani în schimbul anilor pierduți în detenție, conform independent.co.uk.

Inițial, în anul 1975, Glynn Simmons a fost condamnat la moarte alături de un alt bărbat pe nume Don Roberts, pedeapsă care ulterior a fost  schimbată în detenție pe viață. Cei doi au fost arestați în baza unei mărturii a unui adolescent care la acel moment a fost împușcat în cap, dar care a supraviețuit, declarând că îi recunoaște pe cei doi din momentele atacului. 

În ciuda faptului că, în timpul procesului, cei doi bărbați au declarat că nu se aflau în oraș la momentul crimei, mărturia lor nu a fost luată în considerare. Instanța americană a dispus eliberarea lui Simmons în luna iulie a anului trecut, fiind declarat oficial nevinovat câteva luni mai târziu, în decembrie, după 48 de ani și 18 zile petrecute în închisoare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum se coc vinetele. Cea mai simplă metodă de a pregăti vinete gustoase pentru iarnă- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO S-a deghizat în polițist și a încercat să răpească doi milionari. Acțiunea românului, ajutat de mai mulți complici, a șocat autoritățile din Spania

Glynn Simmons a fost despăgubit cu 7 milioane de dolari

Acum în vârstă de 71 de ani, Glynn Simmons va primi o despăgubire în valoare de 7 milioane de dolari pentru cei aproape 50 de ani petrecuți în spatele gratiilor pentru o crimă pe care nu a comis-o.

„Această despăgubire pune capăt unei părți a proceselor intentate împotriva orașelor și poliției care au falsificat probe pentru a-i înscena o crimă. Simmons a petrecut o perioadă tragic de lungă în închisoare pentru o crimă pe care nu a comis-o. Chiar dacă nu va recupera niciodată acest timp, acest acord cu Edmond îi va permite să meargă mai departe, continuând să își revendice drepturile împotriva Oklahoma City și a unui detectiv”, au declarat avocații lui Glynn Simmons într-un comunicat.

Citește și: Instanța din Malta respinge extrădarea prințului Paul al României! Reacția Alinei Gorghiu: „Este de neacceptat”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si