Dumitru Stratan, bărbatul moldovean din Italia, în vârstă de 33 de ani care și-a ucis fosta iubită cu sânge rece în noaptea de joi spre vineri, pe 20 ianuarie, are o poveste dureroasă care l-a traumatizat.

Deși mama sa și sora sa, Cristina, l-au îndemnat mereu să ceară ajutorul unui specialist, Dumitru a ajuns să distrugă viața celor din jurul său, dar și pe a sa.

Așa a ajuns să comită crima teribilă.

Citește și: O româncă din Italia a fost sechestrată și legată de piciorul patului: „Dacă țipi, te omor!”

Dumitru Stratan are probleme psihologice

Dumitru Stratan s-a născut în urmă cu 33 de ani în comuna Răciula, situată în raionul Călărași din Republica Moldova.

Copilăria lui nu a fost una normală și ușoară. Tatăl său a murit când tânărul avea o vârstă fragedă. Se pare că ceea ce l-a traumatizat pe bărbat a fost descoperirea modului în care tatăl lui a murit.

Citește și: Scene desprinse dintr-un film de groază! O tânără a fost omorâtă, băgată într-un sac și aruncată pe un câmp. Tatăl este împietrit de durere

„Fiul meu a suferit o traumă în trecut, deoarece la vârsta de 15 ani a descoperit că tatăl său s-a sinucis, spânzurându-se.

Eu am încercat să-l conving să ceară ajutorul unui psiholog, dar el a refuzat mereu”, a declarat mama bărbatului, potrivit rotalianul.com

Citește și: Mama tinerei care a fost omorâtă, băgată într-un sac și aruncată pe un câmp face mărturii cutremurătoare: „Nu mi-a ucis doar fetița, ci și pe noi toți”

Pe parcursul anilor, Dumitru a acumulat răni sufletești netratate care l-au împins să apeleze la diverse substanțe pentru a-și amortiza durerile.

El a început să consume des băuturi alcoolice, dar și droguri, pentru a evada din iad.

„Fratele meu are suferințe psihologice destul de grave… În urmă cu câteva luni, l-am sfătuit să se trateze sau să meargă într-un centru de dezintoxicare. Mi-era teamă și că se va sinucide”, a adăugat Cristina, sora criminalului moldovean.

Citește și: Iubita lui Gicuță din Apărători face mărturii șocante, după ce a fost la doar un pas să ardă de vie! „Acceptasem ideea că voi muri”

Cum a ajuns Dumitru Stratan să o cunoască pe Yana, tânăra ucraineancă

Ana, mama tânărului de 33 de ani, alături de cei doi copii ai săi, au ajuns în Italia în urmă cu mai mulți ani. Mama lor a lucrat o perioadă ca badantă, însă în anul 2014 ea și fiica ei au decis să preia gestiunea unui bar, „Event Coffee”, din Castiglione delle Stiviere din provincia Mantova din Lombardia, unde locuiau.

Citește și: De ce și-a băgat Gicuță din Apărători iubita în portbagaj, apoi a incendiat mașina?! Conflictul dintre manelist și femeie se putea solda cu o tragedie

Dumitru nu s-a implicat prea mult în afacerea familiei sale, însă, la ceva vreme după ce barul a fost deschis, a sosit în Italia și Yana Malayko, o tânără ucraineancă, pe care Ana și Cristina au angajat-o pentru a le ajuta cu barul lor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Dumitru a reușit să o cucerească pe Yana într-un timp record și astfel cei doi au început o relație amoroasă. Yana avea să devină apoi ca o membră a familiei Stratan.

Citește și: Și-a luat viața în timp ce vorbea la telefon cu o rudă. Cum a fost găsit bărbatul de salvatori

Despărțirea de Yana l-a dărâmat

Relația tinerilor a durat 3 ani, iar în luna decembrie a anului 2022, ea a decis să se despartă de el. 

„După ce s-a terminat relația cu Yana, era cu moralul la pământ, stătea în pat toată ziua…”, a mai precizat mama bărbatului.

Citește și: „Nu știu dacă o să trăiesc sau dacă o să mor”. Un băiat din Siria, prins sub dărâmături, cere ajutor printr-un mesaj postat în mediul online

Potrivit declarațiilor obținute de carabinieri, Yana și-ar fi făcut un nou iubit recent, care era tot din Mantova. Se pare că Dumitru ar fi lovit-o pe tânără de mai multe ori de-a lungul relației lor. Chiar și așa, Yana nu l-a denunțat niciodată la carabinieri pe Dumitru și nu a mai povestit nimănui despre asta, cu excepția noului său partener.

Citește și: "Strigătul mut" al neputinței. Un tată refuză să îi dea drumul la mână fiicei sale, decedate în urma cutremurului. Copila de 15 ani nu a mai avut nicio șansă, după ce a fost prinsă sub dărâmături

După ce s-a despărțit de Yana, Dumitru a început să o hărțuiască  și să o amenințe că dacă va începe o relație cu un alt bărbat, o va ucide. În plus, moldoveanul avea cheile de la locuința Yanei, care era de fapt apartamentul surorii lui Dumitru, situat în aceeași clădire cu barul în care lucra.

Cristina a lăsat-o pe ucraineanca de 23 de ani să locuiască acolo după ce s-a despărțit de fratele ei, până va reuși să găsească o locuință de închiriat.

Citește și: Greșeala fatală făcută de iubita lui Gicuţă din Apărători, după ce a fost băgată în portbagaj pentru a-i da foc

Cum a început filmul crimei

În noaptea în care scena oribilă a avut loc, Yana era ieșită cu noul ei iubit, Andrei. Atunci, Dumitru a început să-i trimită mesaje și să o sune, spunându-i că Bulka era bolnav, fiind vorba despre cățelul pe care cei doi l-au cumpărat atunci când încă mai formau un cuplu și care, de ceva zile, era în grija bărbatului.

Citește și: VIDEO- Gheorghe Burnei- a scăpat după cazul fetiței de 8 ani, care a murit pe masa de operație

Dumitru i-a cerut fostei sale partenere să ia cățelul la ea în acea seară, iar Yana a fost de acord, cei doi întâlnindu-se chiar în apartamentul în care tânăra locuia. Andrei a însoțit-o pe Yana până în fața barului și a rămas jos, să o aștepte, dar ea i-a spus în cele din urmă să plece acasă.

Andrei știa de divergențele dintre cei doi, iar actualul partener al fetei avea pe telefon niște mesaje de la Yana, referitoare la comportamentul abuziv al individului.

Citește și: Laura a fost găsită moartă în propria locuință! Corpul ei zăcea acolo de trei ani și nimeni nu și-a dat seama. Lăsase un ultim mesaj, scris pe un calendar

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Trebuie să accepte asta”; „Ajunge!”; „Nu atât pentru mine, cât pentru el însuși”, i-a scris fata noului său iubit. Ea spera totuși că, cu timpul, fostul iubit își va reveni și va merge mai departe.

Cum a comis moldoveanul crima

Până la această ore se știe că o cameră de supraveghere din interiorul clădirii a fost dezactivată de criminal, înainte ca Yana să ajungă în apartament. În plus, anchetatorii au găsit pete de sânge pe clanța ușii de la dormitor și pe salteaua de pat. Dumitru ar fi încercat să le curețe. De asemenea, el ar fi pus plapuma într-un sac negru și cadavrul într-un alt sac.

Citește și: Un jurnalist TV a murit de epuizare, cu capul pe birou

O altă cameră de supraveghere video, poziționată în afara clădirii, l-a înregistrat pe moldovean în timp ce trăgea sacul cu corpul fără viață al fetei spre mașina sa Mercedes și-l punea în portbagaj.

Ulterior, el ar fi făcut două opriri: una pentru a scăpa de cadavru, iar cealaltă pentru a arunca arma crimei.

Citește și: Un medic german vrea să-i învie pe oameni. Primii 10 voluntari au fost îmbălsămați prin înghețare

Criminalul și-a mărturisit faptele îngrozitoare

La scurt timp după crimă, el i-a trimis niște mesaje surorii sale, folosind telefonul Yanei.

„Plec, nu mai rezist”, scria într-unul dintre aceste mesaje.

Criminalul i-a mărturisit unui prieten că și-a ucis fosta iubită, însă acesta nu a anunțat autoritățile. Totuși, la scurt timp, Dumitru a făcut aceeași mărturisire surorii lui, care și-a alertat prietenul carabinier.

Citește și: „Pe mama, o bătuse cu un baros. A aruncat benzină pe mine”. Oana Lis rememorează traumele cauzate de tatăl care avea probleme cu băutura

„Am ucis-o pe Yana, cum m-a ucis și ea pe mine”, i-a spus Dumitru surorii sale.

Dumitru a fost arestat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si