Kicsi este un ciobănesc german, de talie mare, care a fost implicat în peste zece misiuni de găsire a cadavrelor din mai multe județe situate în Transilvania. Partenerul de lucru a fost agentul-șef Paul Negru.

Povestea lui Kicsi, câinele polițist care urmează să iasă la pensie. Este  singurul câine polițist căutător de cadavre, din Transilvania

Povestea lui Kicsi, câinele polițist care urmează să iasă la pensie. Este singurul câine polițist căutător de cadavre, din Transilvania

[Sursa foto: Cluj24]

Cei doi s-au cunoscut în anul 2020, fiind o legătură puternică. Kicsi a ajuns la vârsta de nouă ani, iar din cauza unor probleme medicale, și-a depus dosarul de pensionare.

Pentru câinii polițiști, vârsta minimă de pensionare este de șapte ani. Kicsi a depășit, însă, această vârstă cu doi ani. De asemenea, el a rămas activ în cadrul unor misiuni. Acesta nu va ma activa, din cauza unor probleme de vedere și a vârstei înaintate.

Kicsi îi va preda lui Paco secretele meseriei sale

Până la sfârșitul carierei, urmează să îi predea lui Paco din secretele meseriei sale.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Kicsi alături de agentul-șef Paul Negru au fost implicați la 11 cazuri din mai multe județe din Transilvania. Kicsi este un câine specializat, care poate simți miroscul unui cadavru aflat chiar și la doi metri, după o perioadă de cinci ani.

Citește și: Șuier, câinele vedetă al poliției

”Condițiile de căutare sunt dificile, mergem pe câmp, în păduri, în râpe, în munți.

Într-un caz de la Brașov am căutat cadavrul unei femei ucise, îngropată pe malul unui pârâu.

Suspectul s-a speriat când l-a văzut pe Kicsi și ne-a indicat zona aproximativă unde era cadavrul, am făcut o căutare și l-am găsit”, a povestit polițistul clujean pentru cluj24.ro

Paco este în perioada de pre-dresaj

Dresajul propriu-zis va avea loc anul următor, în august. Durata va fi de patru luni, iar la final va primi atestatul de căutător de cadavre umane.

În momentul în care un câine polițist iese la ,,pensie'', este organizată o licitație. Cei care doresc, îl pot cumpăra. Dacă nu este de interes, conductorul său îl poate prelua. Până în prezent, agentul-șef a lucrat cu cinci câini polițiști. Acesta a declarat că îl va duce și pe Kicsi acasă, unde mai are un câine polițist.

Citește și: Deținătorii de câini periculoși au fost vizați într-un control de amploare


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si