Close sidebar
Close sidebar

Povestea lui Moş Crăciun: De ce aduce cadouri copiilor?

Iată care este, de fapt, adevărata poveste a lui Moș Crăciun, bătrânul cu barbă albă și costum roșu, care le aduce cadouri copiilor ascultători, în ajun de Crăciun!

Alina Raducu,

Povestea lui Moş Crăciun: De ce aduce cadouri copiilor?

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Moș Crăciun este personajul mitologic care lasă cadouri sub prad tuturor copiilor în noaptea de Ajun de Crăciun.

În general, Moș Crăciun este imaginat ca fiind îmbrăcat într-un costum roșu, având o barbă lungă și albă și locuind într-o țară nordică, în Finlanda sau în Canada.

Care este povestea lui Moş Crăciun? De ce oferă daruri copiilor în Ajunul Crăciunului?

De asemenea, Moș Crăciun este ajutat de spiridușii săi la pregătirea cadourilor în atelierul Moșului. Moșul împarte cadourile cu ajutorul unei sănii zburătoare, ce este trasă de reni, copiilor cuminţi sau cei care cred că moșul e un spirit care colindă pământul, cu sania trasă de reni, pentru a răsplăti copiii cu daruri alese.

Potrivit mitologiei creștine, există numeroase legende care explică apariția cadourilor pentru copii, sub bradul de Crăciun.

Una dintre legendele lui Moș Căciun spune că Maica Domnului, fiind cuprinsă de durerile nașterii, i-a cerut adăpost lui Moș Ajun. Însă, acesta i-a spus că este sărac și a refuzat-o, dar a trimis-o la fratele lui mai mic și mai bogat, Moș Crăciun.

Povestea lui Moş Crăciun: De ce aduce cadouri copiilor?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Câte zile mai sunt până la Crăciun? Pe urmele lui Moş Crăciun: Google a lansat Santa Tracker

Când ajunge la casa lui Crăciun, Maica Domnului o găsește pe soția acestuia, Crăciuneasa și îi cere acesteia adăpost. Crăciuneasa nu a stat mult pe gânduri, însă știindu-și soţul rău și necredincios, nu o primește în casă și o trimite să nască în grajdul vitelor.

Mai apoi, fără să-i spună soțului ei, Crăciuneasa o ajută pe Maica Domnului să-L nască pe Pruncul Iisus. 

Dar când Moș Crăciun aflat de faptele soției sale, acesta o pedepsește și îi taie mâinile. Printr-o minune, Maica Domnului o vindecă și îi lipește mâinile la loc.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Însă, văzând această minune și aflând că în grajdul sau S-a născut Domnul Iisus, Moș Crăciun se căiește și îi cere iertare lui Dumnezeu, devenind astfel „primul creștin”.

Se spune că Moș Crăciun s-a căit atât de mult, încât a doua zi și-a împărțit întreaga avere copiilor sărmani. Astfel, de atunci, în fiecare an, în Ajunul Nașterii Domnului, Moș Crăciun vine cu sania trasă de reni, intră pe horn și pune sub brad darurile mult așteptate de copii.

Citeste si: VIDEO| Cu ce culori împodobim brandul de Crăciun în 2021? Tendinţe pentru decorurile de sărbătoare

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI