Close sidebar
Close sidebar

Povestea lui Moș Nicolae. În fiecare an ne amintește că magia Crăciunului începe cu faptele bune

Iată povestea lui Moș Nicola! În fiecare an ne amintește că magia Crăciunului începe cu faptele bune

Andreea Stoica,

Povestea lui Moș Nicolae pentru copii

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Moș Nicolae este iubir de toți copiii din România și din multe colțuri ale lumii. Fiecare an, pe 6 decembrie, copiii îl așteaptă cu emoție, sperând să găsească în ghetuțele sau în cizmulițele lor daruri dulci și mici jucării. Dar cine este, de fapt, Moș Nicolae? De ce vine în fiecare an și ce face el pentru toți copiii buni? Iată povestea sa.

Moș Nicolae seamănă cu Moș Crăciun, purtând haine de culoare roșie și are o barbă lungă și deasă.

Chiar dacă asemănarea cu Moș Crăciun este una foarte mare, există câteva diferențe destul de importante între cei doi.

Cine era Moș Nicolae?

Moș Nicolae a trăit acum foarte, foarte mulți ani, în perioada secolului al 4-lea, într-un oraș numit Myra, care se află în ceea ce astăzi este Turcia. Nicolae nu era doar un om bun și generos, ci și un sfânt al Bisericii Creștine, cunoscut pentru faptele sale minunate și pentru iubirea pe care o purta față de cei săraci și nevoiași.

De mic, Moș Nicolae a fost învățat de părinții săi să fie bun și milostiv cu toți cei care aveau nevoie de ajutor. A crescut și a devenit episcopul orașului Myra, un loc unde toți oamenii îl iubeau și îi respectau sfaturile. În timpul vieții sale, Nicolae a ajutat multe familii sărăcești și copii orfani, iar cel mai cunoscut dintre toate darurile sale a fost ajutorul acordat unor fete sărace, care nu aveau bani pentru zestre și nu puteau să se căsătorească.

Moș Nicolae a lăsat, pe ascuns, trei saci cu aur la feroneria lor, astfel încât acestea să poată avea o viață fericită. Aceste fapte de bunătate l-au transformat într-un adevărat erou al iubirii și al generozității.

Povestea lui Moș Nicolae

[Sursa foto: PixaBay]

Cum a ajuns Moș Nicolae să aducă daruri copiilor?

Povestea lui Moș Nicolae a devenit tot mai cunoscută în întreaga lume, iar oamenii au început să-l sărbătorească în fiecare an pe 6 decembrie, ziua în care se crede că sfântul a murit și a ajuns în ceruri. În multe țări, copiii își pregătesc ghetuțele sau cizmele și le pun la ușă, sperând că Moș Nicolae le va aduce daruri. Tradiția spune că, în timpul nopții, Moș Nicolae merge din casă în casă, lasă daruri pentru copiii cuminți și o nuielușă pentru cei care nu au fost la fel de ascultători.

Citeste si: Sportul românesc este în DOLIU! Dragoș, un tânăr jucător de rugby, a MURIT la doar 29 de ani- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: Un milionar american și-a cumpărat o casă la malul mării. A locuit o săptămână în ea, apoi a demolat-o- antena3.ro

Și, bineînțeles, darurile sunt întotdeauna surprize plăcute: bomboane, fructe, nuci sau mici jucării. Se spune că Moș Nicolae vine pe un cal alb sau într-o sanie trasă de reni, aducând cu el o mare sacoșă plină cu daruri, pe care le împarte cu grijă și dragoste celor care au fost buni pe parcursul anului.

Citește și: Când începe vacanța de iarnă 2024? Zilele libere pentru elevi în decembrie 2024 și ianuarie 2025

De ce aduce Moș Nicolae daruri?

Moș Nicolae aduce daruri copiilor pentru că el vrea să le arate că, atunci când sunt buni, harnici și ascultători, viața poate fi frumoasă și plină de recompense. Darurile sale sunt simboluri ale generozității și iubirii, amintindu-le copiilor că, la rândul lor, trebuie să fie buni cu cei din jur. Moș Nicolae ne învață că este important să dăruim din inimă, fără a aștepta nimic în schimb, și să aducem bucurie celor care au nevoie de ajutor.

Ce face Moș Nicolae în timpul anului?

Chiar dacă Moș Nicolae este cunoscut mai ales în luna decembrie, el nu stă niciodată degeaba. Se spune că, în restul anului, Moșul călătorește prin lume, urmărind cum se comportă copiii și oamenii. Își face timp pentru a ajuta pe oricine are nevoie de sprijin, iar în timpul nopții, el își pregătește darurile și își face planuri pentru următoarea sărbătoare. Moș Nicolae este tot timpul alături de cei care au nevoie de iubire, ajutor și speranță.

Citește și: VIDEO- Moș Nicolae a ajuns și la copiii mai puțin norocoși. Cei mici au primit cadourile mult dorite

Moș Nicolae și tradițiile din România

În România, Moș Nicolae este sărbătorit cu mare drag de copii. În ajunul zilei de 6 decembrie, cei mici își curăță ghetele sau cizmulițele, le pun la ușă sau sub fereastră și așteaptă cu nerăbdare să descopere ce le-a adus Moșul. Este o mare bucurie să găsești dimineața bomboane, fructe și mici jucării, iar uneori, Moș Nicolae aduce și o nuielușă pentru a le aduce aminte celor mai neascultători că trebuie să fie mai cuminți.

De asemenea, în multe familii, copiii spun o poezie pentru Moș Nicolae sau cântă un colind, pentru a-l întâmpina așa cum se cuvine. 

Citeste si: Care a fost reacția lui Beniamin, fostul iubit al Danei Roba, după ce aceasta s-a afișat cu un alt bărbat? "Nu mai îmi trimiteți mesaje despre Dana, că ce a făcut, ce s-a întâmplat, cu cine e în relație..."- kfetele.ro

Citeste si: Aterizare de urgență pe Aeroportul Otopeni. Una dintre pasagere, despre momentele de panică trăite la bord: "S-a și văzut fumul. Alergau prin avion și nu știau ce se întâmplă"- radioimpuls.ro

Citeste si: Un milionar american și-a cumpărat o casă la malul mării. A locuit o săptămână în ea, apoi a demolat-o- antena3.ro

Povestea lui Moș Nicolae

[Sursa foto: PixaBay]

Moș Nicolae, simbolul bunătății

Moș Nicolae este mai mult decât un personaj de poveste; el este un simbol al bunătății și al generozității. Moșul ne învață că este important să fim buni cu cei din jur și să ajutăm atunci când cineva are nevoie. Chiar și cei care nu primesc daruri materiale pot învăța din exemplul lui Moș Nicolae să dăruiască iubire, respect și înțelegere.

În fiecare an, Moș Nicolae ne amintește că magia Crăciunului începe cu faptele bune, cu dragostea față de aproapele nostru și cu dorința de a face lumea un loc mai bun. Așadar, de pe 6 decembrie, pregătește-ți ghetuțele și fii bun, pentru că Moș Nicolae, cu siguranță, va veni și te va răsplăti cu un zâmbet și cu daruri de neuitat!

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI