Close sidebar
Close sidebar

Povestea lui Sebastian, tanarul care a orbit partial la 16 ani si nu are decat un singur vis: sa ajunga un muzician renumit. Liceanu are insa nevoie de bani sa-si reconditioneze pianul vechi

A orbit parţial la doar 16 ani, iar pianul lui vechi a rămas singurul lui prieten. Este povestea lui Sebastian, un licean din Constanţa, crescut de o mamă nevăzătoare, care îşi doreşte mai mult ca orice să ajungă un muzician renumit. Pentru ca visul lui să se îndeplinească, tânărul are însă nevoie de bani ca să-şi recondiţioneze pianul. ##VIDEO39371##

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

- Ce ti-a dat tie putere sa mergi mai departe?
- Muzica...

Sunt cuvintele pline de emotie ale lui Sebastian, un tanar de 16 ani greu incercat de soarta. A fost crescut de o mama nevazatoare, dupa care a mostenit aceasta cumplita boala. Inca de mic copil, Sebi- care a devenit partial orb, si-a revarsat suferinta in muzica.

Sebastian Globaru: Pentru mine, pianul este cel mai bun prieten, ii multumesc mamei, pentru ca prin ea am gasit acest talent.

Maria nu i-a vazut niciodata chipul fiului ei. Dar si-a imaginat ca este la fel de frumos ca melodiile care i se revarsa printre degete.

Maria Globaru: Am invatat la o scoala speciala pentru nevazatori. Mi-era dor de parinti, plangeam, dar acum le multumesc ca am ajuns unde am ajuns, am si eu doi copii la randul meu.

Maria este  o luptatoare.
A trait in intuneric toata viata, iar anul trecut, soarta i-a mai dat o lovitura: sotul ei a murit, iar ea a fost nevoita sa-si creasca cei doi fii singura, intr-un apartament mic si inghesuit.

Sebastian: Iubesc muzica clasica si mi-as dori o cariera in muzica clasica, sau in jazz dupa ce termin liceul vreau sa fac scoala populara de arte, si poate conservatorul.

Sebi a fost nevoit sa se mute in Buzau, acolo unde exista o scoala pentru persoane cu deficiente.
La Constanta se intoarce doar ca sa-si vada mama si sa cante la pianul mult prea vechi.  

Singura dorinta pe care sebi o are acum, in prag de sarbatori, este sa poata strange bani pentru reconditionarea pianului. Ar avea nevoie de o mie de euro pentru reparatie, insa mama nu il poate ajuta: traieste doar dintr-o pensie de handicap.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI