Florin Luca, zis Macelaru, are 34 de ani si este un macelar din Orastie. A venit in Olanda acum 11 ani si lucreaza in mica sa carmangerie dupa retete autohtone. 
 
" Aveam multe avantaje in Olanda.
Locul de munca era asigurat, faceam un curs gratuit de limba, iar cazarea era de asemenea gratuita. M-am integrat din start intr-un astfel de sistem care iti crea facilitati",
afirma Florin. Dupa 3 ani si-a cunoscut si viitoarea sotie, Ioana, tot romanca, si au impreuna doi copii: o fata si un baiat, scrie adevarul.ro.
 
"Deocamdata nu am un punct de desfacere, spatiul de preparare este al meu, dar vreau sa inchiriez unul mai mare, sa ma extind. Este greu de gasit ceva potrivit, terenul este scump in Olanda, pentru ca olandezii pretuiesc fiecare bucatica de pamant. Majoritatea spatiilor de comert sunt croite pentru magazine de haine, dar la macelarie trebuie conditii speciale, utilitati anume pentru circuitul de transare, de igiena, de siguranta a utilajelor si procesului tehnologic etc", relateaza Florin.

"Olandezii nu au o bucatarie specifica, ei incearca de toate: varza de Bruxelles, cartofi,
carnati afumati, fast-food, feluri asiatice, crochete, friganele, merg la cafetarii. Eu furnizez produse familiilor de romani sau familiilor mixte. Cu olandezii prea putin vin in contact la livrari. Ma bucur ca am inceput sa primesc comenzi si din Belgia, unde sunt multe macelarii romanesti, dar care aduc produse direct din Romania. Eu le fac aici, proaspete, dupa retete traditionale", spune Luca.
 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si