Close sidebar
Close sidebar

Povestea nestiuta, dezvaluita la 80 de ani de la moartea Reginei Maria a Romaniei. A fost impuscata de propriul ei fiu, sub ochii Regelui Mihai

Regina Maria a fost cea mai importanta personalitate feminina din istoria noastra, iar pe 18 iulie s-au implinit 80 de ani de la moartea sa. Povestea nestiuta si nevorbita de nimeni, despre cauzele mortii Reginei, au fost scrise de faimoasa revista "Time", in 1937 si nimeni nu a confirmat sau infirmat veridicitatea relatarilor detaliate pe care le-a publicat prestigioasa revista americana, apropiata familiei regale.

L. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pe 18 iulie 1938, Regia Maria se stingea la Castelul Pelisor din Sinaia. Cea mai importanta personalitate feminina din istoria noastra, Regina Maria a avut o suferinta lunga si chinuitioare, inconjurata de medici. In 1937, prestigioasa revista "Time" scria ca la un dineu, Carol al II-lea si fratele sau, Printul Nicoale ”Nicky” s-au certat la Palatul Cotroceni. Pistolul Printului Nicolae s-ar fi descarcat, din greseala, in pieptul reginei, care avea sa mai traiasca un an. In 4 august 1924, pe coperta revistei americane era portretul Reginei Maria, iar publicatia se putea fali cu corespondenti extrem de apropiati familiei regale. In 21 iunie 1937, aceeasi revista a publicat un material exploziv, in care se povestea detaliat despre incidentul care a avut loc la Palatul Cotroceni si care ar fi grabit sfarsitul reginei.

In primavara lui 1937, Regina Maria se retrasese de viata publica agitata, impartindu-se intre Balcic, Bran si Sinaia.

Era bolnava si suferea de cancer pancreatic, dupa spusele medicilor. Au venit sa o consulte personalitati importante din lumea medicala: Hans Eppiger, din Viena, cardiolog renumit, Sir Aldo Castellani, italian, specialist in febra galbena, boli tropicale ori dizenterie. ”Majestatea Sa, Regina Maria a Romaniei, sufera de o complicatie a ficatului la care se adauga o hemoragie gastrica si un atac de gripa”, anunta Eppiger. Dar care sa fi fost oare adevarul?

Citeste si: Când intră bursele elevilor pe card. Anumite categorii de copii urmează să primească o sumă mai mică. Care este motivul?- kanald.ro

Citeste si: Doliu imensi! Interpretul de muzică populară a murit, cu doar o lună înainte de ziua lui de naștere. Fiica sa a făcut anunțul cutremurător:- wowbiz.ro

Citeste si: Ce mesaj i-a transmis Putin lui Donald Trump în ziua reîntoarcerii la Casa Albă și de ce ne privește și pe noi- antena3.ro

Relatiile dintre Carol al II-lea si Nicolae, doi dintre fiii sai, erau tensionate exact in acea perioada. Nicolae s-a casatorit, pe 28 octombrie 1931, in comuna Tohani, din judetul Prahova, in secret, incalcand statutul Casei Regale, care permitea mariajele doar cu membri ai caselor similare din Europa. Aleasa a fost Ioana Doletti, divortata de Radu, fiul politicianului liberal N.N.Saveanu. Se cunoscuse cu ea in 1927, la Automobil Club Roman.

Radu, pentru a elimina orice suspiciune, solicita divortul, in 1928. In 1931 a urmat casatoria dintre Nicolae si Ioana. Carol a cerut ca mariajul sa nu fie recunoscut, iar Tribunalul Ilfov a dat o decizie, in acest sens. Nicolae a fost scos din Casa Regala.

Acesta a fost momentul in care ar fi avut loc evenimentul de care aminteste revista ”TIME”, petrecut in vara lui 1937. ”La Palatul Cotroceni Regele Carol face toate eforturile sa-l convinga pe Printul Nicoale sa divorteze de nevasta sa, doamna Ioana. La dineu sunt prezenti si Regina Maria, dar si viitorul rege MIhai I. Carol se ridica si propune un toast pentru prietena sa cea roscata, Magda Lupescu. E momentul in care Mihai, de 15 ani, scapa, efectiv, paharul din mana. Carol se ridica, alearga spre el si-l loveste. Nicolae intervine. Un pistol, posibil al sau, se descarca! Regina Maria, lovita de glonte drept in piept incepe, imediat, sa scuipe sange!”

Din acel moment, starea de sanatate a Reginei s-a degradat vizibil. A urmat un an greu si decesul, survenit pe 18 iulie 1938, la Castelul Pelisor din Sinaia.

sursa: a1.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI