Povestea “palatului” lui Gigi Becali! Vila ar fi trebuit sa fie locul de rendez-vous al lui Carol al II-lea si al Elenei Lupescu! Imobilul l-a costat 7.000.000 de euro pe latifundiar!
Copie fidela a Hotelului Biron, actualul Muzeu Rodin din Paris, somptuoasa vila de pe Aleea Alexandru, cunoscuta astazi drept “palatul” lui Gigi Becali, finantatorul Stelei, are o poveste presarata cu picanterii ale Bucurestiului de altadata.
Lucrarile de constructie a cladirii au fost finalizate in anul 1915, iar dupa crahul bancii Marmorosch, Iancu Manu isi pierde o mare parte din avere si ii vinde casa lui Max Auschnitt, sfatuitorul Elenei Lupescu in probleme financiare. La vremea aceea, barbatul, un petrecaret notoriu, era unul dintre cei mai importanti industriasi ai Romaniei, administratorul Uzinelor de Fier si al Domeniilor Resitei, cea mai mare societate pe actiuni care a existat in tara noastra.
Relatiile industriasului putred de bogat cu Casa Regala au dat nastere uneia dintre cele mai surprinzatoare povesti ale timpurilor. Zice-se ca in 1930, dupa exil, la revenirea in tara si reinscaunarea pe tron, Carol ar fi vrut sa ii daruiasca vila amantei sale, Elena Lupescu. Totusi, din motive necunoscute, regele s-ar fi razgandit si ar fi ales sa o gazduiasca pe dragostea vietii lui intr-o casa luxoasa de pe Aleea Modrogan.
Max Auschnitt ar fi ordonat atunci saparea unui tunel care sa lege casa Elenei de palat si in acest fel, regele si amanta sa se poata intalni nestingheriti, fara sa dea de banuit. Dupa instalarea regimului comunist, industriasul a fugit din tara, iar nationalizarea din 1948 a transformat locuinta din Aleea Alexandru in resedinta prim-ministrului Petru Groza, care a locuit acolo pana la sfarsitul vietii. Retrocedata mostenitorilor lui Auschnitt, casa i-a fost vanduta apoi milionarului Gigi Becali.
Latifundiarul a cumparat “palatul” contra sumei de 7 milioane de euro, in 2006, si a mai investit 1.500.000 de euro in restaurare si redecorare. Cele peste 20 de camere au fost impodobite dupa moda anilor ´30, cu pereti poleiti in aur de 24 de carate, draperii cu ciucuri, covoare persane, candelabre, tablouri cu teme biblice si icoane de dimensiuni impresionante. „Palatul Becali", asa cum ii place proprietarului sa-l numeasca, indeplineste diverse roluri, de la biroul personal al latifundiarulul, la sala destinata conferintelor de presa despre Steaua.